Landstræner bekymret - målmand med nok en hjernerystelse

Klavs Bruun Jørgensen er bekymret for sin målmand, der endnu engang er sendt til tælling med grum hjernerystelse og sygemelde sig fra landsholdet

Sandra Toft har efterhånden haft så mange hjernerystelser, at landstræneren er bekymret for hendes helbred. Her bliver hun ramt under træning i december op til VM. (Foto: Lars Poulsen)
Sandra Toft har efterhånden haft så mange hjernerystelser, at landstræneren er bekymret for hendes helbred. Her bliver hun ramt under træning i december op til VM. (Foto: Lars Poulsen)

ODENSE (Ekstra Bladet): Sandra Toft er igen sygemeldt efter et skud direkte i ansigtet, og derfor er landsholds-keeperen ikke i truppen under den aktuelle samling, hvor hovedopgaverne er de to sidste kvalifikationskampe til EM mod Tyrkiet og Portugal.

Målvogteren passede ellers jobbet for Larvik, da holdet for nylig og legende let nok engang vandt finalerne om det norske mesterskab over Glassverket, men hjernerystelser er ikke sådan at ryste af sig, og det har været en vinter og et forår med op- og nedture.

Sandra Toft blev skudt direkte i smasken af Cristina Neagu, da Danmark blev slået i kvartfinalen under VM i Herning i december – og hun måtte efterfølgende sendes hjem og erstattes af Mette Sahlholdt Iversen.

Sandra Toft træner med igen efter at have  modtaget syv pletskud i ansigtet. Holdkammeraterne skyder hende ved fødderne - men hvad gør tyskerne på lørdag, hvis hun spiller? (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Toft ramt i hovedet syv gange: Stadig hårdt ramt

Men det var langt fra første gang, den uheldige målmand er blevet truffet hårdt. Hun har tidligere i Ekstra Bladet fortalt, hvordan hun i løbet af meget få dage blev ramt i alt syv gange i ansigtet. Og selv om hun nu spiller med hjelm, blev hun også ramt af en medspiller under træning i Larvik, da hun vendte tilbage til håndboldbanen efter VM.

Sandra Tofts VM sluttede her - efter fuldtræfferen fra Cristina Neagu. (Foto: Lars Poulsen)
Sandra Tofts VM sluttede her - efter fuldtræfferen fra Cristina Neagu. (Foto: Lars Poulsen)
 

Klavs Bruun Jørgensen er bekymret:

- Hun er desværre blevet ramt i hovedet én gang til. Hun har det ikke særlig godt, og jeg håber bare det bedste for Sandra.

- Er vi derhenne, hvor det efterhånden er karriere-truende?

- Det ved jeg jo ikke, men jeg er bekymret på hendes vegne, det må jeg sige. Jeg håber, hun får tid nok her hen over sommeren til at komme sig helt. Jeg ved ikke, om hun er kommet for tidligt i gang – det er jo problemet med de hjernerystelser, at har man først haft én, er risikoen for nye større og tilbagefaldet voldsommere. Det er svært at have med at gøre, siger landstræneren.

Sandra Toft spiller nu fast med hjelm - i aften står hun over for bødlen i den vigtige OL-kamp (Foto: Jens Dresling) Håndbold Det sagde bare smask: Derfor fortsætter hun med hjelm

Line Jørgensen er med i truppen efter sin bruskoperation i det ene knæ, men kaptajnen kommer ikke til at deltage voldsomt i træningen – og slet ikke i de to landskampe.

- Jeg skal passe lidt på. Operationen er gået godt, jeg har spillet kampe og er nået langt – bare ikke langt nok. Denne type skade kan tage helt op mod et år, men jeg spillede trods alt efter tre måneder – og nu har jeg en god sommer, hvor jeg har mulighed for at lægge på med den styrketræning, jeg er kommet bagud med, siger back’en, der for nylig fejrede Champions League-triumfen med Bukarest.

Louise Burgaard er også fraværende.

- Vi snakkede om det og blev enige om, at det nok er bedst at lade hende vente. Jeg ville rigtigt gerne have haft Burgaard med, og jeg tror sådan set også, hun gerne ville. Men jeg synes ikke, at der er nogen grund til at presse en spiller, der har været så hårdt ramt både mentalt og fysisk. Hun har masser af tid til at komme sig, og når hun vender tilbage for alvor, kommer hun da helt sikkert ind over landsholdet igen, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Sandra Toft har snart været ukampdygtig i fire uger efter det grimme uheld ved VM (Foto: Lars Poulsen) Håndbold En smule fremgang for Toft: Slut med at kaste op

4 kommentarer
Vis kommentarer