Landstræner: Finalen mod Frankrig er fuldstændig åben

U21-landsholdet for herrer jagter revanche mod Frankrig i lørdagens håndboldfinale ved VM

Arkivfoto: Aleksandar Djorovic
Arkivfoto: Aleksandar Djorovic

Danmarks U21-landshold for herrer kommer ikke til at være tynget af favoritværdigheden, når holdet lørdag møder Frankrig i VM-finalen i håndbold.

Frankrig spillede sig i VM-finalen med en 30-28-sejr over Egypten i en kamp, hvor man godt kunne lade Egypten få et lille overtag i anden halvleg, efter at franskmændene gik til pausen med en tremålsføring.

I det indledende gruppespil sluttede Frankrig foran Danmark og hentede fem sejre. Den indbyrdes kamp tabte Danmark med 26-32, men alligevel er der dansk optimisme før finalen.

- Jeg synes, det er en fuldstændig åben kamp, men man vil i hvert fald se et dansk hold, der kæmper til sidste blodsdråbe, siger landstræner Claus Hansen i en pressemeddelelse.

- Finalen mod Frankrig bliver en spændende og stor opgave. Vi tabte jo til dem i puljekampen, men jeg har et begrundet håb om, at vi kan spille en tættere kamp mod dem, for jeg synes, vi har løftet vores spil gennem knockoutfasen, siger Claus Hansen.

Manglede fem-otte procent
I en tæt semifinale mod Tyskland vandt de danske talenter med 28-26 efter at have været foran med 15-13 ved pausen.

- Det blev endnu en fantastisk nervepirrende kamp. Spillerne stod en rigtig, rigtig fin kamp forsvarsmæssigt. Angrebsmæssigt synes jeg, vi kom til at spille lidt for langsomt og manglede fem-otte procent i at gå på mål og vinde flere dueller.

- Så det var dejligt, at vi fik nogle nemme kontramål undervejs, siger landstræneren.

Han roser sine unge talenter i store vendinger, før det går løs mod franskmændene.

- Det er absolut den gruppe spillere, jeg har haft med til en slutrunde, der fortjener denne finaleplads mest. De har arbejdet utroligt professionelt og stået sammen som hold, og det skal de have ros for, siger landstræneren.

6 kommentarer
Vis kommentarer