Landstræner smed OL-bombe - her er svaret

OL-guldvindernes chef kom med barsk melding om at droppe håndbold fra OL – her får du Team Danmark’s holdning til hans forslag

Nikolaj Jacobsen leder efter en grimasse, der kan passe. Foto: Ernst van Norde.
Nikolaj Jacobsen leder efter en grimasse, der kan passe. Foto: Ernst van Norde.

Nikolaj Jacobsen peger i Ekstra Bladet i dag på OL som den eneste turnering, håndbolden kan skære væk på landsholdsniveau. Den ny landstræner affyrer konklusionen med blødende hjerte og ved udmærket, at hans første politiske melding naturligvis ikke forårsager jubelbrøl. Hverken blandt aktive eller politikere.

Strengt taget ønsker han slet ikke selv, det skal gå den vej, og ingen drømmer hedere om OL i Tokyo end netop træneren, der aldrig nåede Legene som spiller. Men det benhårde program koster udøverne værdifulde pauser og mulighed for mental optakning på begge sider af verdens største sportsfest.

Der falder dog ikke tørre hug fra Team Danmark, hvor direktør Lone Hansen udmærket kender problematikken, ligesom atleternes ve og vel også ligger hende på sinde:

- Jeg har meget stor forståelse for, at spillerne er hårdt belastet før og efter et OL – vi ser det også aktuelt med ishockeylandsholdet. Det bliver hårdt i den periode, men det skyldes jo også, at Olympiske Lege ikke altid er tænkt helt ind i den enkelte idræts rytme, siger Lone Hansen under en pause i DIF’s årsmøde.

- Det ville være super ærgerligt, hvis det skulle gå den vej. OL er en stor, fælles begivenhed, hvor en hel nations elite-atleter står sammen på tværs af deres respektive idrætter. Det er ikke for meget at kalde det en fest for såvel de aktive som dem, der kigger på, siger Team Danmark-direktøren.

Nikolaj Jacobsen i aktion torsdag aften i Budapest. I dag har han sat dagsordenen uden for banen med sin melding om, at OL er det eneste, der under de nuværende forhold kan skæres væk. Foto: AP
Nikolaj Jacobsen i aktion torsdag aften i Budapest. I dag har han sat dagsordenen uden for banen med sin melding om, at OL er det eneste, der under de nuværende forhold kan skæres væk. Foto: AP

- Jeg håber, når vi hører dette fra Nikolaj Jacobsen selv, at det også giver anledning til refleksion og omtanke i alle forbund i forhold til øvrige internationale turneringer. Det er klart, at sportsfolk har behov for pauser, når de til hverdag er så fokuserede på at top-præstere, siger Lone Hansen.

Vil du have en snak med Nikolaj Jacobsen på baggrund af denne melding?

- Vi mødes jo! Det er et tema, jeg kender udmærket, men det er jo også en opgave, de internationale forbund må forholde sig til. De skal arbejde for at skabe gode vilkår for atleterne. Jeg ville i hvert fald være ked af det, hvis konklusionen skulle blive, at man vender ryggen til OL. Jeg kan sagtens forstå bevæggrundene, men det ville være rigtigt, rigtigt kedeligt, siger Lone Hansen.

- OL er meget givende, og det var Legene i Rio de Janeiro også for håndboldspillerne, fordi det er unikt, at man bliver en del af én stor OL-familie. Det er en stor oplevelse for den enkelte udøver og for idrætten, og det ved jeg, at håndboldspillerne også mener efter OL sidste sommer. Men samtidig har jeg fuld forståelse for ekstra pres, der bliver lagt på spillerne, siger Team Danmarks direktør.

Nikolaj Jacobsen møder forståelse i Team Danmark - hvor direktøren dog også særdeles diplomatisk får ventileret, at der måske var et og andet, man kunne kigge på i EHF og IHF... Foto: AP
Nikolaj Jacobsen møder forståelse i Team Danmark - hvor direktøren dog også særdeles diplomatisk får ventileret, at der måske var et og andet, man kunne kigge på i EHF og IHF... Foto: AP

I 2016 modtog Dansk Håndbold Forbund 11.403.000 kroner i Team Danmark-støtte. En del af skillingerne ryger dog retur takket være det faktum, at DHF har givtige tv-aftaler. Forbundet er i højeste kategori – verdensklasseforbund – hvilket i nyere tid udelukkende skyldes herrelandsholdets præstationer.

OL-guldet i Rio var på mange måder en drøm, der gik i opfyldelse – og ikke kun for spillere og forbund.

Nikolajs forslag kunne vel også koste dyrt i TD-støtte – I er vel sat i verden for at skaffe OL-medaljer?

- Jeg må lige korrigere og sige, at Team Danmarks formål er at udvikle eliteidræt generelt. Men når det er sagt, så fylder OL naturligvis meget og er i mange sammenhænge kulminationen på fire års arbejde.

Se også: Dansk landstræner med chok-melding: Drop håndbold til OL!

Se også: Nikolaj: Jeg så ikke det afgørende straffekast

Se også: Kæmpe drama: Landstræner-debutant reddet i sidste sekund

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen