Lange Markussen sænkede Kolding

Den 213 cm lange bomber var outstandig med ti rene kasser, da BSV sled sig i finalen om årets DM-guld

BSV's Nikolaj Markussen sænkede Kolding (Foto: Claus Bonnerup)
BSV's Nikolaj Markussen sænkede Kolding (Foto: Claus Bonnerup)

KOLDING (Ekstra Bladet): ’Taberholdet’ er klar til endnu en finale. BSV har Danmarks mest rungende tomme pokalskab, men denne gang SKAL det være – og jyderne er i hvert fald i det mindste klar til nok engang at spille om guldet efter på imponerende vis at have slået mægtige KIF Kolding København ud af semifinalen – med sejre i begge kampe.

Minik Dahl Høegh i duel med Tvis Holstebros svenske veteran Jonas Larholm. Minik er bestemt ikke tilfreds med skilsmissen fra GOG. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Sur spiller sviner direktør efter nederlag

Efter 24-23 forleden hjemme i Silkeborg vandt BSV returopgøret i Kolding med 31-28 efter en særdeles jævnbyrdig kamp – i hvert fald de første tre kvarter. Så længe var KIF konstant i front, men så slap kræfterne åbenlyst op i en periode – hvorefter det dramatiske opgør sluttede i en gyser af rang og med masser af ukvemsord mellem aktørerne indbyrdes og fra publikum mod især Sebastian Skube.

En udvisning af Konstantin Igropulo for et halsgreb på netop Sebastian Skube kostede to minutter i boksen, hvor Kolding valgte at bruge ’trøjen’ – altså uden keeper på plads i buret. Det blev kostbart. Allan Damgaard og Johan Hansen scorede begge på semi-kontraer i tomt mål til 22-24, og efter sejren på 24-23 hjemme stod det dermed matematisk fast, at Kolding skulle vinde med to overskydende mål for nok engang at slide sig i en finale om DM-guldet.

At Sebastian Skube så efter tilskuernes så gik temmelig teatralsk i dørken fik han aldrig lov at glemme kampen ud…

Nikolaj Jacobsen og Rhein Neckar Löwen kan søndag miste 1. pladsen i Bundesligaen (Foto: PHOTOSHOT Håndbold Kæmpe pres på Nikolaj og Co.

Skuffede Kolding-spillere gik i knæ efter kampslut, mens BSV-klanen dansede ellevilde rundt – men én mand i centrum: 213 cm høje Nikolaj Markussen spillede bestemt ikke nogen drømmekamp for nylig hjemme i Silkeborg, men i Kolding var det lange hyl outstandig med ti rene træffere på 12 forsøg.

Veteran-keeperne Kasper Hvidt og Søren Rasmussen stod fremragende specielt i anden halvleg i den første kamp, men ingen af dem ramte topformen denne søndag i Kolding. BSV’s Kasper Larsen rev derimod nogle kæmpe redninger ud af ærmer og lange stænger, da han fik chancen i anden halvleg.

Og cheftræner Peter Bredsdorff skal nok forsøge at verfe den værste skadefryd af vejen efter have sendt KIF ud af finaleræset – efter klubben og især de mest prominente spillere for et par sæsoner siden fik ham fyret.

BSV møder i finalen Team Tvis Holstebro. Første kamp i Silkeborg på onsdag med afgørende returkamp lørdag i Holstebro.

Team Tvis og Jan Karlsson er finaleklar. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Tvis smadrede GOG og er klar til guld-kamp

GOG's talentfulde bagspiller Andreas Holst bæres fra banen i Gråkjær Arena. Frygten går på en alvorlig knæskade til stortalentet, der seneste var inde omkring A-landsholdet i forbindelse med OL-kvalifikationen. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Stortalent alvorligt knæ-skadet

3 kommentarer
Vis kommentarer