Lars Christiansens overfaldsmand tilbage i Flensburg

Sidst var Zagrebs træner i stuearrest

Da Danmark mødte Serbien ved EM i Schweiz havde Veselin Vujovic travlt med at undskylde (Foto: Lars Poulsen)
Da Danmark mødte Serbien ved EM i Schweiz havde Veselin Vujovic travlt med at undskylde (Foto: Lars Poulsen)

Sidst verdens bedste håndboldspiller anno 1988, Veselin Vujovic, besøgte Flensburg, var han nægtet adgang til Fördehalle og sad i stedet i stuearrest på et værelse på Hotel des Norden ved den dansk/tyske grænse og fulgte kampen på TV.

Når Flensburg Handewitt i aften skal møde det kroatiske storhold fra Zagreb i Champions League, må træneren med det blakkede ry gerne være med på sidelinjen.

Efter et par afstikkere til først Qatar og dernæst De Forenede Emirater, er den eks-jugoslaviske stjerne i den grad taget til nåde, så han udover at stå i spidsen den kroatiske storklub også er blevet ny landstræner i Slovenien.

Alderen har åbenbart dæmpet en tikkende bombe, som ikke én, men to gange har været i lange karantæner og betalt halvstore bøder.

Årsagen til, at Veselin Vujovic var røget i husarrest i Flensburg, skyldes et overfald på Lars Christiansen i den 1. af de to Cup Winners' Cup-finaler tilbage i 2002, hvor han efterfølgende blev idømt fem måneders karantæne og en bøde 9000 euro.

Seks år senere tændte serberen, der som spiller var stjerne i Barcelona og vandt OL guld i Los Angeles 1984 og VM-guld i Schweiz 1986, af på to franske dommere i Schaffhausen i Schweiz efter et nederlag med makedonske Vardar. Efter slutfløjtet opsøgte han Thierry Dentz og Denis Reibel i deres omklædningsrum og nappede den ene af dommerne.

Det gav et års karantæne og en bøde på 3000 euro.

Den temperamentsfulde serber angreb helt umotiveret med et Kung Fu-spark Lars Christiansen, som hurtigt fik hjælp af bl. a. Lars Krogh Jeppesen.

Blandt spillerne hos Ciudad Real var den tidligere Flensburg-spiller, Christian Hjermind.