Lasse Boesen vil slutte med stil

Det er mere end seks år siden sidst, at Boesen har været i de tocifrede måltal - men det er også nødvendigt, hvis der skal avanceres i Champions League i dag

Returopgøret mod Zagreb kan blive sidste europæiske optræden for Lasse Boesen og Kim Andersson. De siger begge farvel efter denne sæson. Foto: Ole Frederiksen
Returopgøret mod Zagreb kan blive sidste europæiske optræden for Lasse Boesen og Kim Andersson. De siger begge farvel efter denne sæson. Foto: Ole Frederiksen

Det var IKKE en fejl. Lasse Boesen scorede forleden 10 mål for KIF Kolding København mod HC Midtjylland i sidste runde af grundspillet.

– Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har scoret 10 gange. Måske i Flensburg-tiden eller også skal jeg tilbage til Portland San Antonio, siger den tidligere landsholdshelt og målkonge.

Ekstra Bladet kan lukke hullet i hukommelsen med at fortælle, at den 35-årige kommende håndboldpensionist scorede 10 mål for Flensburg-Handewitt mod spanske Ademar Leon i Champions League i sæsonen 2008/09, altså et halvt års tid efter, at han havde været en af hovedkræfterne bag Danmarks EM-guld i Norge.

Se også: Røde-René slap for mere straf

Det er 10 mål, som igen har fået KIF Kolding Københavns cheftræner, islændingen Aron Kristjansson til at fortrænge, at de mangedobbelte danske mestre pt. har problemer på venstre back-positionen, da den normale topscorer, VM-spiller Bo Spellerberg igen slås med en mus i albuen, og stortalentet Lasse Andersson efter tre måneders pause med springerknæ endnu ikke kan være med for fuld styrke.

Kan få hovedrolle
Så tredjemanden, Lasse Boesen kan få en hovedrolle i eftermiddagens returopgør i Brøndbyhallen mod Prvo Zagreb i 1/8-finalerne i Champions League, hvor kravet til hjemmeholdet er mindst en 6 måls sejr.

– Kampen mod Zagreb skal ikke være min sidste internationale kamp, siger Lasse Boesen, der uanset hvad står fast ved, at han slutter håndboldkarrieren efter denne sæson.

I et år har en gigt i rygsøjlen nærmest gjort ham ukampdygtig, men medicinen er langt om længe begyndt at virke, så han har fået livet tilbage.

Se også: Målvogter sendt til tælling - træner kostede sejren

– Og min nattesøvn, siger Lasse Boesen, som efter efter mere et halvt liv, 18 år med debut som andetårs yngling, vil ud at se, hvad der foregår uden for håndboldhallerne.

– Jeg er ikke blevet tilbudt et job, men jeg kan altid give en endnu større hånd med i min kone, Lenes dametøjsfirma, Black Lily.

Et velovervejet farvel
- Det sidste år har ikke været sjovt, og jeg har tænkt meget, så det er velovervejet, siger Lasse Boesen, der er godt i gang med at lukke karrieren ned og siger farvel.

Da KIF Kolding København for en måned siden spillede gruppekamp i Barcelona, valgte han således at hamre tre bolde i nettet i streg i Palau Blaugrana for en sidste gang.

– Vi skal ikke kun vinde over Zagreb. Vi skal videre. Det er ambitionen, og det vil kræve en 100 procent indsats, siger Lasse Boesen, der kan blive den afgørende spiller i KIF Kolding Københavns vigtigste kamp til dato.

Se også: Målvogter sendt til tælling - træner kostede sejren

Efter at have vundet DM og pokalen i sidste sæson og exit i 1/8-finalerne i Champions League til makedonske Metalurg skal KIF Kolding København i denne sæson længere på den europæiske scene, hvis man fortsat skal have tiltro til det særprægede og ambitiøse projekt tværs igennem Danmark.

Det ved alle i projektet, og det var tydeligt at se til den sidste træning på halvvejen, Ullerslev på Fyn, da spillerne fra henholdsvis København og Kolding var forenet for at gøre sig klar til den store kamp.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere