Lasse kan blive lige så god som Mikkel

Tidligere landsholdsstjerne roser stortalentet

Lasse Andersson er en stjerne i svøb, vurderer Lars Jørgensen. (Foto: Claus Bonnerup)
Lasse Andersson er en stjerne i svøb, vurderer Lars Jørgensen. (Foto: Claus Bonnerup)

Den gamle landsholdskæmpe, Lars Jørgensen er ikke et øjeblik i tvivl.

KIF Kolding Københavns stortalent Lasse Andersson kan blive lige så god som Mikkel Hansen.

Han er en af dem, som har spillet med begge to, så han ved vel, hvad han taler om.

-  Jeg siger ikke, at Lasse er en ny Mikkel Hansen, fordi Lasse Andersson kan som en anden, Nikola Karabatic også dække op, siger Lars Jørgensen.

- Lasse Andersson er brølstærk og kan faktisk dække alle fire pladser i midten. Det sidste fik vi aldrig lært Mikkel Hansen i AG København. Mikkel Hansen er eminent i angrebet, så Lasse Andersson vil i mine øjne være en god gardering, fordi han kan dække op, mener Lars Jørgensen, som med den varme anbefaling af sin unge holdkammerat ikke har tænkt sig at blande sig i landstræner Gudmundur Gudmundssons valg af spillere til Golden League i Norge.

Se også: Lille Lasse genoplivede Kolding

Roserne er tænkt som et stort skulderklap til stortalentet, som med 10 mål på 12 forsøg skød de 14 dobbelte danske mestre ind i sæsonens Champions League i en kamp, hvor Lars Jørgensen så rødt midt i 2. halvleg.

Det skete efter en fejlagtigt tredje to minutters udvisning, som hidsede veteran op i en grad som aldrig set tidligere.

-  Jeg rørte overhovedet ikke Vardar-spilleren, siger Lars Jørgensen, som var meget længe om at tage plads blandt sine skadede medspillere, Marcus Cleverly og Konstantin Igropulo.

Selv om det stjernespækkede Vardar-mandskab i to omgange prøvede med personlig opvartning af det hårdt skydende stortalent i form af den lille smarte russer, Timur Dibirov, men heller ikke det kunne holde Lasse Andersson nede.

Sidstnævnte valgte på en eftermiddag, hvor Vardars normale førstemålmand, Arpad Sterbik valgte at have tyndt mave at skyde afløserne, Petar Angelov og Strahinja Milic, tidligere Bjerringbro Silkeborg i sænk.

Se også: Jan Pytlick i kæmpe fiasko

To år i træk er Lasse Andersson kåret til 'årets roookie' i Champions League, så makedonerne var blevet gjort opmærksom på talentet, hvis status Gudmundur Gudmundsson måske burde genoverveje, hans placering i landsholdsbilledet.

For nogle uger siden scorede Lasse Andersson ni gange mod franske Montpellier, så indsatsen mod Vardar var ikke en engangsforestilling.

Midt i jublen over sejren kunne KIF Kolding København atter føje den ellers tilbagevendte, Kasper Irming på skadeslisten, som efter syv mål pådrog sig en lyskeskade i et forsøg på at bremse den russiske fløjspiller, Timur Dibirov.

– Forhåbentligt er det ikke noget særligt, siger Kasper Irming, som bedre end andre kender til at blive skadet, når det går bedst.

Med sejren er KIF Kolding København tilbage i kampen om at komme videre, fordi Vardar har vundet udekampene mod Montpellier og Kristianstad, som de danske mestre formentligt skal kæmpe med om at undgå blive sidst og næstsidst i gruppen, da de modsat resten ikke vil komme videre til 1/8 finalerne.

Se også: VM-back: Jeg frygtede det værste

2 kommentarer
Vis kommentarer