Lauge lugter blod: Er helt på toppen nu

Rasmus Lauge har ramt 100 procent og går på sommerferie fuldstændig uden at ærgre sig over opholdet i Kiel – for fremtiden i Flensburg bliver fantastisk

Rasmus Lauge ser lyst på fremtiden, der venter i Flensborg. (Foto: Jakob Jørgensen)
Rasmus Lauge ser lyst på fremtiden, der venter i Flensborg. (Foto: Jakob Jørgensen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det kører bare for Rasmus Lauge. Topscorer mod Bosnien i en yderst heftig kamp med seks kasser, og den danske kreatør går på sommerferie med en rigtig god fornemmelse – ikke bare i maven. Men i hele kroppen.

- Jeg har været skadesfri siden VM, og efter de skader, jeg døjede med, er det selvfølgelig rigtig lækkert, at jeg kan holde ferie i en tilstand, der er tæt på 100 procent – så jeg også kan lægge lidt på de næste uger, siger Rasmus Lauge, der bl.a. var ude i lang tid med et læderet korsbånd.

Han satte den afgørende sidste scoring ind i kontra til 26-25 i en kamp, der var fuldstændig betydningsløs for danskerne. De har for længst gaflet puljens førsteplads og de stensikre billetter til EM i januar i Polen.

Men bosnierne kunne med en sejr stjæle den anden plads fra Hviderusland, og Balkan-folket gik til stålet i forsvaret og fik taktfast støtte fra 1000 fans, hvoraf en del fuldstændig efter tifoso-bogen på de kanter valgte at præsentere de bare overkroppe i Brøndby Hallen.

Danmark hev med hiv og sving en sejr på 26-25 hjem mod Bosnien. (Foto: Jakob Jørgensen) Håndbold Danmark tæt på fiasko i bosnisk inferno

Gudmundur Gudmundsson skiftede stort set hele holdet ud i pausen, hvilket ikke bare er usædvanligt – det er nærmest en sensationel aktion fra islændingens side. Men Rasmus Lauge blev kastet i aktion igen i anden halvleg, og den nu snart forhenværende Kiel-spiller viste mange prøver på, hvad han virkelig kan, når det kører.

Er det ikke næsten ærgerligt at skulle på ferie, når det kører så fantastisk?

- Nej, det er det godt nok ikke. Jeg føler mig godt tilpas og har haft en god uge her med landsholdet også, så jeg holder fri med en god fornemmelse og chancen for at give den lidt ekstra gas. Det gælder jo om at være klar til det nye eventyr, der starter, siger Rasmus Lauge, der skifter til rivalerne fra Flensburg Handewitt.

Spilletiden i Kiel blev for begrænset i en usædvanlig skarp konkurrence med verdensklasse-playmakere og bagspillere.

- Det sker jo nogle gange i sportens verden, at man ikke får lov til at spille så meget, som man gerne vil. Det har jeg lidt under på trods af, at jeg har følt mig rigtigt god og egentlig også har gjort det fint, når jeg fik chancen. Det var f.eks. dejligt at vise det, da jeg endelig fik chancen i Final 4 i bronzekampen. Jeg kunne vise, at det var en lille fejl, at han ikke brugte mig mere og beviste, jeg var på et højt niveau, siger Rasmus Lauge.

(Foto: Jakob Jørgensen) Håndbold 1000 bosniske fans erobrer Brøndby

- Men jeg kan stadig forbedre mig og synes tit, jeg laver for mange fejl – også et par dumme i dag. Men overordnet set går jeg på sommerferie med en god fornemmelse og skifter til en klub, hvor spilkonceptet nok passer mig bedre og minder mere om det, jeg er vant til – også her på landsholdet. Jeg ærgrer overhovedet ikke over tiden Kiel – jeg glæder mig til det nye, som jeg er overbevist om, er det bedste fit for mig.

- Det passer mig meget, meget bedre, og Flensburgs koncept ligner meget mere det håndbold, jeg holder af. Jeg håber, vi kan få det udnyttet, siger feriedrengen Lauge.

0 kommentarer
Vis kommentarer