Legenden takker af: Kommer til at savne Danmark

En af verdens bedste håndboldspillere, Kim Andersson, vender efter tre sæsoner i KIF Kolding København hjem til Sverige. Det glæder han sig til, selv om han kommer til at savne at spille i Danmark

Kim Andersson takker af på topplan og vender hjem til Sverige. (Foto: Lars Poulsen)
Kim Andersson takker af på topplan og vender hjem til Sverige. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): En levende legende har forladt KIF Kolding København.

For da buzzeren i stadionuret i Brøndby Hallen lød for sidste gang søndag aften, så betød det samtid et farvel til svenske Kim Andersson efter tre sæsoner og to mesterskaber i klubben.

Efter en imponerende karriere først og fremmest i Kiel, hvor han nåede at vinde seks tyske mesterskaber og tre Champions League-trofæer, vender han nu næsen hjem til Sverige, hvor han i næste sæson tørner ud for Ystads.

Håndbold Fænomenale Hvidt sikrede endnu et DM-guld

En helt anden tilværelse for den 32-årige back.

- Jeg prøver ikke at tænke så meget på det lige nu. Jeg skal bare nyde denne aften, og så kommer der en sommerferie, hvor jeg nok heller ikke vil tænke for meget over det. Men selvfølgelig kommer der en hverdag, og den hverdag hedder, at jeg ikke skal spille i KIF Kolding Købehhavn, men hjemme i Sverige.

- Det kommer til at blive en ny oplevelse, men selvfølgelig kommer jeg til at savne det her. Jeg er virkelig glad for at få lov til at spille på det her hold - det er virkelig nogle seje mennesker.

- Jeg er meget glad for at få lov til at være med på dette hold, i denne organisation og med disse fans. Det er bare sindssygt. Jeg er bare mega-glad, siger Kim Andersson.

Bo Spellerberg hev sit syvende danske mesterskab hjem til aften i Brøndby Hallen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Spellerbergs 7. DM-guld: Suveræn sæson

I sin tid i det danske kæmpede han meget med skader, men for veteranen Lars Jørgensen er der ingen tvivl om, at Andersson har været guld værd for klubben.

- Han er en formidabel spiller. Det er synd, at håndbold-danmark ikke har kunnet nyde ham 100 procent. Men vi har været stolte og glade for, at vi har haft mulighed for at have ham hos os i tre år - mange af os har lært meget af hans professionalisme, siger Lars Jørgensen.

Boesen slutter på toppen (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Boesen går glad og mæt på pension

Han har gennem et langt håndboldliv spillet sammen med mange store spillere - og her er Kim Andersson en af de allerstørste.

- Der er en stor gruppe af de største, og hver position har sine legender.

- Der er ingen tvivl om, at Kim Andersson kommer til at gå over i historien som en af de allerbedste højre backes gennem tiden sammen med Olafur Stefansson, Petar Metlicic og hvad har du. Hver generation har sine store - og her vil man langt ud i fremtiden huske Kim Andersson.

3 kommentarer
Vis kommentarer