Lettet Aalborg-træner: Det så svært ud

Aalborg Håndbold var på vej mod nederlag, men kom tilbage og fik uafgjort i første DM-finale mod GOG

Det var Jonas Samuelsson (til højre), der udlignede til 25-25 for Aalborg i sidste sekund. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Det var Jonas Samuelsson (til højre), der udlignede til 25-25 for Aalborg i sidste sekund. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

De jublede, som om de havde vundet det hele, men Aalborg Håndbold-spillerne rejste blot hjem fra Gudme med uafgjort i bagagen efter den første DM-finale mod GOG.

Men det føltes tydeligvis som en sejr for Aalborg, der undervejs i anden halvleg var bagud med hele fem mål.

Med fire minutter tilbage var GOG foran med tre mål, men det endte 25-25 efter et nordjysk comeback, der blev fuldendt med en udligning i sidste sekund.

- Jeg er selvfølgelig ekstremt glad og lettet over, at vi formåede at bevare roen og troen på tingene igennem hele kampen, siger Aalborg-træner Stefan Madsen efter kampen til TV 2 Sport.

- Det så meget, meget svært ud. Så at vi formår at finde kræfterne til sidst, det har jeg kæmpe respekt for.

Det var Jonas Samuelsson, der blev helten for Aalborg med sin udligning, der blev lavet, samtidig med kampuret ramte 60 minutter.

- At Jonas Samuelsson, der ikke har fået mange minutter på det seneste, går ind og afgør det på den måde, det er helt vanvittigt, siger Stefan Madsen.

Den svenske fløjspiller fokuserede bare på at holde hovedet koldt i det afgørende øjeblik til sidst.

- Jeg nåede at tænke, at jeg ikke skal tænke noget. Jeg skal bare gå med følelsen og skyde bolden i mål, siger Samuelsson til TV 2 Sport.

GOG og Aalborg mødes igen i den anden DM-finale søndag. En eventuel vinder af den kamp kan kalde sig dansk mester.

GOG jagter sit første sæt guldmedaljer siden 2007, mens Aalborg går efter det fjerde mesterskab i træk.

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her. Syvende afsnit ligger nederst.

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind