Ligaens mest vindende reddede Aalborg

Svensk landsholdsmålmand stod storkamp efter sygdom

Stor kamp af Palicka (Foto: Aalborg)
Stor kamp af Palicka (Foto: Aalborg)

Aalborg-SønderjyskE 23-21

Så fik Aalborgs nye svensker, Andreas Palicka langt om længe vist, hvorfor han er ligaens måske mest vindende spiller.

Den tidligere THW Kiel-målmand med seks mesterskaber, tre pokaler og to Champions League-titler på cv’et, alle vundet med den tyske mesterklub, fik efter en mildest talt rædselsfuld indsats forleden mod GOG revanche mod SønderjyskE.

Landsholdsmålmanden stod længe med en redningsprocent på 50, inden han faldt sammen med resten af Aalborg-mandskabet, hvis sammenbrud var tæt på at koste sejren.

Efter at have ført med otte mål langt ind i 2. halvleg nåede gæsterne ned på minus et mål, 20-19, med syv minutter tilbage.

Ligaens nye nr. 1 fik efter en time out mandet sig op og reddet sejren hjem, så Andreas Palickas mange redninger endte med at blive to point værd.

Andreas Palicka, der i syv sæsoner spillede i Kiel, nåede op på 16 redninger heraf to straffekast, mens et straffe i sidste minut blev studset på overliggeren af SønderjyskE's nye svensker, Jonas Samuelsson, så gæsternes sidste chance for at få et point med hjem forduftede.

- Vi slækkede på koncentrationen. Det må vi have en snak om, undskyldte Andreas Palicka, der kunne undskylde sin svage indsats mod GOG med sygdom.

Modsat andre har de tidligere dobbelte danske mestre fra Aalborg valgt at holde fast i 1. pladsen i ligaen, og allerede lørdag kan nordjyderne udbygge forspringet, når HC Midtjylland komme på besøg i Gigantium, som den nye svenske målmand uden tøven har udråbt til Danmarks bedste hjemmebane.

Skadeslisten er fortsat voksende hos Aalborg, der senest har indskrevet landsholdsemnet, Morten Slundt, som havde plads ved siden af gode navne som Håvard Tvedten, Søren Westpael, Magnus Saugstrup, Olafur Gustafsson.

Gæsterne fra SønderjyskE, der i følge kampprogrammet ville komme med 100 pct. power, levede i høj grad op til sit ry. Faktisk viste det sig at være en underdrivelse.

Den tidligere landsholdsback, Simon Kristiansen satte lidt af en rekord med to udvisninger på tre minutter indenfor kampens første 5.30 minutter.

Inden pausen havde den norske landsholdsspiller, Magnus Gullerud også været udvist to gange, men begge slap igennem de sidste 30 minutter uden at se et rødt kort.

SønderjyskE’s anden norsk landsholdsspiller, Gøran Sørheim vred i 1. halvleg om på højre knæ og måtte hjælpes fra banen.

Der kunne være tale om en korsbåndsskade.

0 kommentarer
Vis kommentarer