Lille Lasse genoplivede Kolding

HC Vardar var favorit i Brøndby, men KIF Kolding København leverede sæsonens bedste indsats og vandt

Lasse Andersson spillede en stor kamp, da KIF Kolding besejrede makedonske Vardar i Brøndbyhallen (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Lasse Andersson spillede en stor kamp, da KIF Kolding besejrede makedonske Vardar i Brøndbyhallen (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

KIF Kolding København-Vardar (33-31)

De 14 dobbelte danske mestre KIF Kolding København genopstod nærmest fra de døde, da lille Lasse blev til store Lasse.

Stortalentet, som i et par sæsoner har måtte finde sig i at være den lille med Lasse Boesen som holdkammerat, er efter udnævnelsen af sidstnævnte til sportschef blevet ene om at hedde Lasse.

Stortalentet med det vilde skud sørgede for, at hele Danmarks håndboldhold igen vil blande sig med de store.

Se også: Topscorer slog til da Aalborg gik kold

I en herrefight med rødt kort, et flækket øjenbryn og meget mere dramatik sled KIF Kolding København sig i Brøndbyhallen til en højst overraskende sejr over gruppens nr. 1, det makedonske købehold fra Vardar med en håndfuld verdensstjerner.

Lasse Andersson, to år i træk årets rookie, var trods personlig opvartning kampen igennem ikke til at stoppe og i  en klasse for sig. Han hamrede 10 bolde i nettet i en intens kamp, hvor hjemmeholdet også blev presset på ressourcerne.

Efter diskvalifikationen af Lars Jørgensen måtte en velspillende Kasper Irming udgå med lyskeproblemer, så KIF Kolding København, der i forvejen havde den svenske landsholdsspiller, Lukas Karlsson ude med en fiber i maven, havde mod slutningen ikke mange udskiftningsmuligheder tilbage..

Se også: Kiels frække Landin-satsning kostede

Med det yderste af neglene fik resterne af mesterholdet efter fire nederlag på stribe kæmpet sig til en sejr og lever igen i Champions League takket være to uventede point.

Lasse Andersson fik god hjælp af den vragede landsholdsveteran Bo Spellerberg og ikke mindst jævnaldrende Magnus Landin, der scorede nogle vigtige mål i slutfasen, da nerverne hang i laser.

De to ungarske dommere , Csaba Dobrovits og Peter Tajok, var pinlige og leverede bl. a. to dobbeltudvisninger, lige som den tredje udvisning af Lars Jørgensen var meget tynd.

Se også: Direktør trækker i spillertøjet

Det blev lange sidste 19 minutter uden forsvarsklippen, Lars Jørgensen, der i nøden stund også  fik silletid i angrebet, hvor han scorede to gange inden sin exit.

Mestrene er gået i gang med store genopretning, der blev indledt med en 15-måls-sejr i Skive, selv om tre af de bærende kræfter, Lukas Karlsson, Kasper Irming og Lasse Andersson måtte udgå.

Onsdag kan holdet tage et nyt skridt ved at slå Århus og bringe sig i spidsen for ligaen.

Så er alt tilbage ved det gamle, og KIF Kolding København kan se andre lyspunkter, som f. eks. et gensyn med russeren Konstantin Igropulo, der stille og roligt er begyndt at træne igen og er sammen med den svenske landsholdsspiller, Lukas Karlsson et spørgsmålstegn til den næste kamp, som er udekampen mod Barcelona.

0 kommentarer
Vis kommentarer