Lindberg om latterlig albue-sag: Syv spillere kan falde fra

Hvis IHF fortsætter kampen ved at gå til angreb på ankelbeskyttere, må halvdelen af det danske landshold sige farvel, vurderer veteranen

Foto: Jens Dresling)
Foto: Jens Dresling)

PARIS (Ekstra Bladet): I dag: Albue-beskytter med stivere. I morgen: Ankelbeskytter – med stivere. Hans Majestæt af Helsinge – også kendt som Hans Lindberg – er ikke i tvivl: Det internationale håndboldforbund har kun lige indledt korstoget mod spillere, der tvunget af spillets egen hårdhed må ty til teknik for at ’overleve’.

- Vi har haft en masse unødvendig fokus på den situation, som kom lidt bag på os alle sammen, tror jeg. I betragtning af hvor lang tid, René har spillet med denne skinne – i Bundesligaen og Champions League – så har der jo aldrig været situationer, hvor der har været problemer med den. Jeg tror, det gør mere ondt at ryge ind i René’s albue uden beskytter – end med.

- Nu er de så også begyndt at sige, vi skal tape vores ankelskinner ind, fordi de er for hårde. Jeg ved ikke lige, hvilken forskel det gør… (Suk) Desværre er nogle ting, som slet ikke burde være der, i fokus lige nu.

- Det underlige er jo, at nu er det op til modstanderne fra kamp til kamp at afgøre, om René Toft skal spille mod dem…

- Ja… Det, synes jeg jo, er latterligt.

- De kan jo træffe valg, som ikke er strengt medicinsk begrundede – men udelukkende taktiske…

- Ja, det har du ret i! Men jeg tror… Jeg håber da, at de fleste hold går ind for fairplay og ikke tænker i den retning. Det er ærgerligt, det er kommet til sådan en situation, det er skadeligt for håndbolden, at vi skal til at diskutere, om sikkerhedsudstyr, hjælpemidler til spillere er okay eller ej. Specielt, når der ikke har været noget problem. Det er et problem, de selv skaber. Det næste kan jo blive, at vi heller ikke må spille med ankelskinner.

 - En af begrundelserne skulle jo være, at hvis man ikke kan spille håndbold uden skinne, er man ikke rask nok til at spille håndbold. Det er jo langt ude.

- Så er der mange, der skal ud at rekruttere helt nye landsholds-trupper?

- Rigtigt mange! Jeg tror, vi er en seks-syv stykker på dette hold, der falder fra. Jeg har personligt løse ledbånd efter en lang karriere, og uden ankelbeskyttere ville jeg vrikke rundt. Jeg ærgrer mig over, at der ikke er fokus på det, der burde være det på: Nemlig at skabe nogle gode rammer for spillere og sporten.

- Hvad betyder det, hvis I må sige farvel til René?

- Der er vist ingen tvivl om, at han betyder meget for dette hold.

- Hvad synes du om IHF lige nu?

- Jeg synes, det er en svær diskussion. Man kan jo sige, de kommer med gode intentioner, resultaterne falder bare forkert ud. Man burde måske tale mere med dem, der rent faktisk står på håndboldbanen og lade dem være med til at præge nogle beslutninger, som kunne være til gavn for sporten, siger Hans Lindberg.

Se også: Landins ros: Hatten af for lillebror

Se også: Svarer svenskerne igen i Toft-balladen: Vis sportsmanship!

Det var jo ikke her, René Toft skulle sidde under VM. Mads Mensah skyder med skarpt på IHF, som han kalder vattet. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 13. jan. 2017 - kl. 23:19 Skarp Mensah: Hvor er det dog vattet

1 af 2 Hans Lindberg har scoret kampens sidste mål. Foto: Lars Poulsen
2 af 2 Foto: Jens Dresling)
48 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere