Målmandens søn er skarpskytte

Danmarks U19 landshold er på vej mod tredje VM-titel i træk

Lasse Møller med nr. 29 midt i billedet har snuset lidt til ligaen (Polfoto: Ida Munch)
Lasse Møller med nr. 29 midt i billedet har snuset lidt til ligaen (Polfoto: Ida Munch)

Danmark-Schweiz 34-23 (15-9)

Med den gamle GOG-landsholdsmålmand Bent Møllers yngste søn, Lasse Møller tilbage som skarpskytte efter en lang frivillig pause er Danmarks U19-landshold i Ekaterinburg i Rusland på vej mod den tredje VM-titel i træk.

Efter kun at have smidt et enkelt point i puljen til værterne fra Rusland skal morgendagens stjerner spille 1/8 finale søndag mod vinderen af Tunesien-Japan.

Danmark sluttede fredag formiddag de indledende kampe af på suveræn vis ved at slå Schweiz i puljefinalen med 34-23.

Lasse Møller er historien om æblet, der falder langt fra stammen.

Allerede i sidste sæson fik stortalentet lov at snuse lidt ligaen, mens i denne sæson bliver 100 pct., da han er indlemmet i GOG's trup, hvor han bl.a. skal spille sammen med storebroderen, Mikkel Møller, mens far Bent Møller er med holdleder i den fynske 'familieklub'.

Det var tredje kamp i træk, at den næsten to meter høje venstre back blev topscorer.

Efter to gange ti mål mod Kroatien og Rusland 'nøjedes' han med otte mål på 11 forsøg mod Schweiz.

På et tidspunkt var Danmark klar til sammen med flere andre nationer at blive væk fra VM-turneringen, fordi terminen i første omgang kolliderede med turneringsstarten i Danmark og andre lande.

Efter sportschef Ulrik Wilbek sammen med en række kolleger fik lagt pres på Det Internationale Håndboldforbund, blev mesterskaberne rykket frem, så GOG kan få glæde af Lasse Møller som HC Midtjylland, der har hentet en anden af dominerende spiller, Nikolaj Nørager i Tvis Holstebro.

En tredje blandt de danske talenter, som allerede er med i ligaen, er målmand Emil Nielsen, der på ny stod en stor kamp med en redningsprocent på næsten 45.

Jekaterinburg ligger i øvrigt i Uralbjergene på grænsen mellem Europa og Asien, godt 1700 km øst for Moskva med en tidsforskel til Danmark på tre timer, men spillerne har ingen problemer med at få søvnen ud af øjnene.

0 kommentarer
Vis kommentarer