Målvogter sendt til tælling - træner kostede sejren

Sandra Toft skudt i sænk af Nina Kamto og fjernet fra kamp, hvor træneren bagefter indrømmede: - Jeg kostede sejren

Sandra Toft blev sendt til tælling hele to gange i Heine Eriksens debut (Foto: Lars Poulsen)
Sandra Toft blev sendt til tælling hele to gange i Heine Eriksens debut (Foto: Lars Poulsen)

I tirsdags ramte hun stolper, målmænds udstrakte hænder eller bare brede hofter. Ann Grete Nørgaard KUNNE bare ikke få bolden i kassen under træningen i Anja Andersen Hallen dybt nede i katakomberne under Idrættens Hus i Brøndby.

Torsdag aften satte hun stort set alt ind. Ann Grete Nørgaard har godt nok rundet de 31, men den kommende Viborg-fløj er stadig skarp, når det gælder, og otte kasser på ti forsøg er så absolut godkendt – ikke mindst oven på et EM i Ungarn, hvor det ikke altid kørte som smurt i olie for jyden.

Se også: Afklædte håndboldtøser skal sælge VM i Danmark

Det holdt dog ikke i mål for det urutinerede danske kvindskab mod Frankrig, der ved Golden League på hjemmebane vandt 24-23 i en kamp, hvor cifrene ikke fortæller noget som helst om solidt forsvarsspil – men mere om brændte chancer i begge ender. Specielt var de franske kvinder slemme til at brænde straffekast og helt åbne chancer på de danske keepere.

Danmark havde chance for uafgjort i slutfasen.

- Jeg græmmer. Det er så ærgerligt, at vi ikke engang får spillet op til et skud i afslutningen. Det var ellers en god kamp. Vi ville bare gerne have haft et point, for det synes jeg, vi havde fortjent. Vi kæmper bravt, selv om det i perioder sejler lidt. De har marginalerne i dag, men med det i mente – og dét at vi får brugt en masse nye spillere – så er det egentlig godkendt, siger en skuffet Ann Grete Nørgaard.

Se også: Vikar-landstræneren ryster posen

Vikar-træner Heine Eriksen tøvede med at bringe en ekstra markspiller, selv om spillerne VAR klar. Og det indrømmede han straks efter kampen over for TV2:

- Jeg vil gerne rose spillerne for en fremragende indstilling og en god fight. Havde jeg været en lille smule skarpere som træner, havde vi spillet med en spiller i overtal det sidste halve minut. Spillerne var indstillet på det, men jeg var ikke skarp nok, indrømmer Heine Eriksen blankt efter en kamp, hvor Danmark på god fight førte 15-14 ved pausen – men altså ikke hev point med hjem til Golden League-regnskabet.

Der var debut til nye spillere som liga-topscorer Jette Hansen. Silkeborg-Voel-spilleren brændte indledningsvis et straffe lige efter pausen, men viste senere at bestå af det rette stof ved at plaffe et par kugler i kassen, og alt i alt viste debutanterne lovende takter i en kamp, hvor de rutinerede naturligvis måtte trække læsset til sidst.

Sandra Toft blev to gange i første halvleg ramt i ansigtet. Værst, da Nina Kamto fri over stregen fyrede direkte løs i hovedet på den danske Larvik-keeper, der valgte at se anden halvleg fra sidelinjen – dog uden symptomer på hjernerystelse eller noget, der minder om det.

Danmark møder lørdag aften Norge i den næste opgave ved Golden League.

Se også: Chok: VM-spiller på operationsbordet

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere