Man tror det er løgn: Latterlig albueballade!

Rene Toft rammes af en konflikt, som har været seks måneder undervejs

Hvordan René Tofts VM bliver, svæver fortsat i det uvisse. Foto: Anita Graversen
Hvordan René Tofts VM bliver, svæver fortsat i det uvisse. Foto: Anita Graversen

PARIS (Ekstra Bladet) VED EM i Sverige var det Maria Fiskers beskyttende pandebånd, som håndboldkommissærerne ikke ville godkende. Det betød, at Fisker fik en kedelig start på turneringen. Nu er det så Rene Toft Hansens albueskinne, som kommissærerne i Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har kendt farlig, fordi den indeholder metal.

UDEN albueskinne er der ingen Rene Toft i den danske trup til aftenens åbningskamp mod Argentina. Man tror, det er løgn, men det er det desværre ikke. Det er let at sige, at IHF's egyptiske præsident Hassan Moustafa og hans kommissærer alle burde hoppe ned til krokodillerne, men der er jo flere parter i den her konflikt, som har været kendt i et halvt år.

DHF HAR været opmærksom på problematikken, og med generalsekretær Morten Stig Christensen i spidsen har forbundet forsøgt at overbevise IHF-folkene om, at albueskinnen, som Rene Toft har brugt i seks år, aldrig har skadet nogen.

Det er skinnen, som Rene Toft har på sin højre arm, der skaber problemer for stregkæmpen. Foto: René Schütze
Det er skinnen, som Rene Toft har på sin højre arm, der skaber problemer for stregkæmpen. Foto: René Schütze
 

DET ER usædvanligt forbandet, at vi skulle helt hen til kampdagen, før at der blev truffet en afgørelse, og det er lige så forbandet, at parterne ikke har brugt tiden til at finde frem til en alternativ albueskinne.

I SAGEN med Maria Fisker lykkedes det at finde frem til et andet brugbart pandebånd. Vi kan med rette spørge, hvorfor der i tilfældet Toft ikke er fundet en anden anvendelig albueskinne. Det er jo ikke sådan, at albueskinner og knæbeskyttere er aldeles forbudt i international håndbold.

DEN DANSKE trup har i 12. time søgt dispensation for Rene Tofts albuebeskytter. Får han ikke den, og kan den danske lægestab ikke finde frem til et alternativ, er Danmarks VM-chancer alvorligt forringet.

LANDSTRÆNER Gudmundur Gudmundsson lagde på pressemødet i går i Paris ikke skjul på, at Rene Toft havde en endda meget stor andel i det olympiske guld, som Danmark vandt ved OL i sommer i Rio. Sammen med Mikkel Hansen og Niklas Landin hører Toft til de absolut bærende kræfter på landsholdet. Han bliver svær at undvære.

24 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere