Manden bag sensationen: De andre er så meget bedre

Skjern leverede en kæmpe overraskelse, da de tidligt lørdag aften ekspederede det ungarske storhold Vezprém ud af Champions League

Skjern-træner, Ole Nørgaard, er en glad mand oven på sejren over Vezprém i Champions League, men erkender også, at det ungarske mandskab er bedre individuelt. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Skjern-træner, Ole Nørgaard, er en glad mand oven på sejren over Vezprém i Champions League, men erkender også, at det ungarske mandskab er bedre individuelt. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Vezprém har modsat Skjern været et af de absolutte tophold i internationalt håndbold gennem en længere årrække.

Derfor var det også imponerende, at det vestjyske mandskab kunne ekspedere mægtige Vezprém ud af Champions Leagues 1/8-finalen.

Det var da også en meget tilfreds Skjern-træner, Ole Nørgaard, som Ekstra Bladet fik fat på efter kampen.

- Det er en kæmpe sejr for os, siger han over telefonen.

- Jeg vurderer, at vi dårligt nok kan slå Vezprém én ud af ti gange, så meget bedre er de. Det er charmen ved denne sport, at det ikke altid er det bedste hold, der vinder.

Skjern rejste til Ungarn med et forspring på syv mål fra den første kamp, men i Vezprém Arena ventede 5.000 ellevilde ungarer, som havde valgt at bruge deres lørdag på at gøre Skjern-spillerne nervøse.

Ole Nørgaard erkender da også, at han og spillerne vidste, det hurtigt kunne gå galt.

- Vi tog afsted med den fornemmelse at syv mål, det er otte minutters effektivt spil af Vezprém, så havde de hentet det.

Sådan gik det ikke, og selvom Skjern af flere omgange var bagud med fire mål, så formåede de igen og igen at komme tilbage i kampen, og først til sidst var Ole Nørgaard med på, hvad det betød.

- Jeg tror, vi er henne i kampens sidste fire minutter, før jeg begyndte at tænke, at nu skal der gå meget galt, før det ikke lykkedes.

Det lykkedes som bekendt, men selvom sejren er en af de største for et dansk klubhold, så bliver det ikke fejret på den måde.

- Spillerne skal videre til landsholdssamling. Det kan godt være, at dem der har lyst til et glas rødvin til maden må få det, men det må de også normalt.

I kvartfinalen venter formentlig Nantes, der vandt deres første opgør mod Brest med otte mål. Heller ikke her kommer Skjern ind som favoritter, mener Ole Nørgaard.

-Vi er underdogs, men vi kommer til at give den gas. Vi har jo i grunden ikke så meget at tabe.

Team Esbjerg vinder på Københavns fort i DM-slutspil

Blottede sig på kærestens blog: Nu har klubben fået nok

OL-helt endte i gældshelvede: Takkede nej til playboy og Qatar-penge