Meldt ude af EM: Danmarks stjerne får chok-comeback

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har indkaldt Stine Jørgensen, fordi han ser en realistisk mulighed for, at hun når at blive klar til EM

Følg Håndbold

Stort chok: Danmarks største landsholdsstjerne misser EM

- Det er selvfølgelig et stort tab for holdet, at Stine er ude i den her periode, hvor vi har så mange kampe. Jeg er også ked af det på Stines vegne. Det er træls for hende, at hun ikke kan være med i de kampe, og at hun også går glip af landsholdets EM til december.

Sådan lød det 18. oktober fra Odense-træner Jan Pytlick.

Nu kan landsholdsanfører Stine Jørgensen alligevel komme i spil i håndbold-EM, selv om hun i oktober blev opereret for en skade i den ene menisk.

Jørgensen er kommet sig så meget, at hun skal være med, når EM-holdet samles mandag og senere på ugen tager til Norge for at spille de sidste testkampe før EM-premieren.

Her skal landsholdets sundhedsstab vurdere, om hun kan blive klar til at træde ind i truppen undervejs ved EM.

- I tæt samarbejde med Odense Håndbold har vi vurderet, at det er realistisk at få Stine i spil i løbet af EM-slutrunden, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

- Vi har haft en rigtig god, løbende dialog med Odense Håndbold og deres sundhedssektor i forhold til Stines helbred, og nu har vi aftalt, at hun møder ind i landsholdslejren sammen med de øvrige spillere og tager med til Oslo.

Stine Jørgensen har været med på landsholdet siden 2011, hvor hun deltog ved VM i Brasilien. Efterfølgende har hun deltaget ved EM i 2012, VM 2013, EM 2014, VM 2015 og EM 2016.

Hun blev i september 2016 udpeget som anfører af landstræner Klavs Bruun Jørgensen og er noteret for 128 landskampe og 413 mål for Danmark.

I først omgang lød meldingen om en skadespause på mellem seks og otte uger, men der er foreløbig altså kun gået lidt mere end fire uger.

EM spilles 29. november til 16. december i Frankrig.

Her kan du i øvrigt læse om Stine Jørgensen og hendes kæreste, der også er dansk sportsstjerne.

Håndbold-'enkerne': Kvinderne bag de danske EM-stjerner

Så meget tjener håndboldpigerne

Mulle blev vraget: Sådan er mit nye liv

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind