Mensah affinder sig med at spille i Lauges skygge

Det handler om at vinde, ikke om at bringe sig selv i centrum, siger Mads Mensah, der har haft et stille EM

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

I hverdagen er han en fremtrædende spiller på Tysklands bedste klubhold, men på landsholdet må Mads Mensah Larsen foreløbig finde sig i en birolle ved EM.

Rhein-Neckar Löwen-profilen har hidtil stået i skyggen af formstærke Rasmus Lauge, der har sat sig tungt på pladsen som playmaker, og Mensah har ikke været så iøjnefaldende, når han er blevet sat på banen.

Men det er helt bevidst, at han ikke har forsøgt at bringe sig selv i rampelyset, når Lauge har haft brug for en pause på bænken.

- Hvis Lauge har spillet rigtig godt, så handler det ikke nødvendigvis om, at nu skal jeg bare ind og skyde fem gange. Så handler det ligeså meget om at løse nogle opgaver og sørge for at holde flow i spillet.

- Så kan Lauge komme ind igen, når han har fået luft. Det er noget andet, hvis Lauge har en offday. Så kan det godt være, jeg skal prøve noget mere, siger Mads Mensah Larsen.

Blot fire gange har han skudt på mål i de første fire kampe, hvor det er blevet til to scoringer.

Men den 26-årige bagspiller slår fast, at EM handler om at vinde medaljer og ikke om personlig prestige.

- Selvfølgelig vil jeg gerne bidrage med nogle ting. Men jeg skal vurdere, hvad der er brug for.

- Hvis tingene kører, så er min opgave snarere at sætte nogle ting op til de andre i stedet for at komme kold på banen og prøve en hel masse på kort tid. Det er ikke vejen frem, fastslår han.

Mads Mensah Larsen har været på banen sammenlagt i lidt over en time i de første fire kampe.

Lange, sammenhængende perioder med spilletid har været sjældne, og han er da heller ikke helt tilfreds med sit EM indtil nu.

- Det har været lidt hakkende, og jeg mangler at finde min rytme 100 procent, lyder det.

Landstræner Nikolaj Jacobsen, der også er Mensahs træner i Rhein-Neckar Löwen, er dog udmærket tilfreds med det, han har set.

- Hans opgave på landsholdet er en helt anden end i klubben. Han skal hjælpe sine backer til at blive gode. Det synes jeg, han har været god til.

- Han laver ikke så mange mål, som han gør på klubholdet, men det forventer jeg heller ikke. Jeg forventer snarere, at Mikkel Hansen, Michael Damgaard og Rasmus Lauge skal lave dem.

- Så skal Mads komme ind og gøre det, som han gør rigtig godt her, nemlig at sætte spillet op og gøre de andre farlige. Han har løst sine opgaver, når Lauge har skullet have en pause, siger landstræneren.

Mads Mensah Larsen og resten af det danske landshold spiller anden mellemrundekamp søndag, hvor modstanderen er Tyskland.