Mere end 100 landskampe: Nu stopper håndboldhelt karrieren

Team Esbjerg må sige farvel til hele syv spillere den kommende sommer - en tidligere landsholdsspiller stopper karrieren

Maibritt Kviesgaard stopper karrieren, ligesom flere andre fra forrige sæsons danske mestre. Foto: Jens Dresling
Maibritt Kviesgaard stopper karrieren, ligesom flere andre fra forrige sæsons danske mestre. Foto: Jens Dresling

Rikke Zachariassen, Maibritt Kviesgaard og Ida Bjørndalen Karlsson er fortid i håndboldverdenen, når sæsonen i kvindernes bedste håndboldliga til sommer er ovre.

Det skriver spillernes klub, Team Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Rikke Zachariassen debuterede for Team Esbjerg i 2005, og det blev til 248 kampe for vestjyderne. Hun ser med stolthed tilbage på karrieren.

- Mest af alt har det været fedt at være en del af den udvikling, klubben har været igennem, siger Rikke Zachariassen i pressemeddelelsen.

- Jeg kom til byen for at studere, og håndbold skulle være en bibeskæftigelse. Og så endte det med, at jeg kom jeg til at spille Champions League mod nogle af verdens bedste spillere.

Maibritt Kviesgaard nåede at blive dansk mester med FC Midtjylland, inden hun i 2013 kom til Team Esbjerg. Hun vendte desuden tilbage til landsholdet, hvor det i alt blev til 103 landskampe.

Artiklen fortsætter under billederne...

Gunnar Prokop på sidelinien for Østrig. Foto: Lars Poulsen Håndbold Kontroversiel håndboldboss i alvorligt skistyrt

Anja Andersen vil være landstræner. Foto: Lars Poulsen Håndbold Håndbold-bombe: Anja Andersen vil være landstræner

Linnéa Claeson er fortid i Danmark. Foto: Anders Brohus Håndbold Færdig i Danmark: Håndboldens sex-aktivist stopper

Håndbold Ikke god nok til landsholdet: Se Mulles kongekasse

Atletik-stjernen Isabell Pedersen raser over den nye regel ved håndbold-EM, der gjorde, at en norsk spiller skulle vise hvilken farve tape hun havde på numsen under opvarmningen til kampen mod Danmark. Foto: All Over Håndbold Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

- Håndbold har været mit liv i de seneste 14 år, og det har budt på en masse fantastiske oplevelser. I klubsammenhæng er jeg særligt stolt af DM-guldet, som vi vandt i sæsonen 2015.

- Jeg håber at kunne slutte med endnu en medalje til sommer, siger 31-årige Maibritt Kviesgaard i pressemeddelelsen.

Ida Bjørndalen Karlsson kom til Team Esbjerg i 2014. Hun kom med titler som dobbelt norsk mester med Larvik HK, dobbelt dansk mester og Champions League-vinder med Viborg HK og norsk EM-sølv fra 2012 i bagagen.

Syv spillere forlader Esbjerg den kommende sommer.

Team Esbjerg blev danske mestre i 2016.

Argentina har scoret to mål på en halvleg i kampen mod Qatar ved VM, og det er historisk lavt. Foto: All Over Håndbold Håndboldverden måber: To (2!) mål på en halvleg

Sport og Spil Ann Grete Nørgaard afslører: Her er håndbold-pigernes hemmeligheder

0 kommentarer
Vis kommentarer