Annonce:
Annonce:

Mestre i strid stjernestorm: Kommer aldrig til at opleve noget lignende

Once in a lifetime for Bjerringbro Silkeborg i Champions League

Annonce:
Følg Håndbold

Og så en prognose for håndbolden i de kommende måneder.

Specielt i det midtjyske område vil det vrimle med stjerner og regne med guld i mange uger.

Det vil blive ’once in a lifetime’ for Bjerringbro Silkeborg i Champions League, når fem af verdens allerbedste klubhold i løbet af ni uger vil komme forbi Aarhus, Silkeborg og Herning.

Barcelona, THW Kiel og Flensburg har tilsammen vundet halvdelen af de 26 finaler i Champions League og forgængeren, Europa Cup for mesterhold.

Flensburg-Handewitt blev CL-mestre i 2014. Foto: AP
Flensburg-Handewitt blev CL-mestre i 2014. Foto: AP
 

Dertil skal lægges 14 andre europæiske triumfer i EHF Cup og Europa Cup for pokalvindere til de tre storhold plus ungarske Veszprem.

Denne 'fire-bande' er sammen med Paris Handball, Wisla Plock og Kadetten Schaffhausen noteret for i alt 87 nationale mesterskaber.

Verdens pt. bedste spiller Mikkel Hansen vil sammen med seks andre danske OL-guldvindere komme forbi med otte forhenværende og fire nuværende verdens- og europamestre fra Frankrig og Tyskland.

Annonce:

Ti af de seneste 12 Champions League-topscorere er også på et eller andet holdkort. De eneste fraværende er Hans Lindberg og den tidligere AG og KIF Kolding-spiller, Olafur Stefansson.

Det er tredje gang, at Bjerringbro Silkeborg skal spille mod toppen af poppen, og efter en første sæson uden en eneste sejr i 10 kampe kom den midtjyske fusionsklub videre til 1/8 finalerne i anden sæson.

Selv om det kun er tre år siden, er landsholdsemnet Nikolaj Øris Nielsen eneste tilbageværende spiller fra 2012/13-udgaven af BSV. Et hold som ellers talte bl. a. OL-guldvindere som Jannick Green, Casper U. Mortensen, Henrik Toft Hansen og langtidsskadede Rasmus Lauge.

Efter en større storvask har midtjyderne hentet to CL-vindere, Michael V. Knudsen og Søren Rasmussen i Flensburg Handewitt samt Nikolaj Markussen, der tidligere har prøvet at tabe en CL-finale med sit daværende Atletico Madrid-hold.

Annonce:

6. plads er vigtig
Selv om de nye danske mestre er havnet i ’dødens pulje’, er der en rimelig chance for at komme videre til 1/8 finalerne, da der er en 6. og sidste plads tilbage til enten Wisla Plock, Kadetten Schaffhausen eller Bjerringbro Silkeborg.

Derfor er det vigtigt, at midtjyderne torsdag aften i Schweiz i Schaffhausen på grænsen til Tyskland kan slå det lokale mandskab, Kadetten med den danske træner Lars Walther på bænken og den tidligere GOG-spiller, Johan Koch på stregen.

Selv om der venter en masse klø forude, kan Bjerringbro Silkeborg se frem til fulde huse i Aarhus, Silkeborg og Herning, da håndboldfolket aldrig vil komme til at opleve noget lignende med fem så fantastiske hold på midtjysk grund indenfor så kort tid.

Festen starter i Aarhus med Flensburg Handewitt med syv danskere, deriblandt tidligere lokale spillere som Rasmus Lauge, Henrik Toft Hansen, Anders Eggert samt Lasse Svan, Thomas Mogensen, Kevin Møller og Anders Zachariassen efterfulgt af THW Kiel med den tidligere BSV-målmand, Niklas Landin og René Toft Hansen.

Annonce:

Derefter kommer turen til Boxen i Herning med Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard samt Nikola Karabatic, Daniel Narcisse og Thierry Omeyer, der som Mikkel Hansen har været kåret til verdens bedste.

Verdens mest vindende klubhold fra Barcelona med veteranen Jesper Nøddesbo og den nyankomne, Lasse Andersson vil i november endnu en gang vil spille på dansk grund.

Det hele slutter den 4. december i Silkeborg mod de dobbelte CL-finalister fra Veszprem.

Vanvid! Bagud med ni – vinder Champions League

Bjerringbro Silkeborg kan se frem til at score kassen på den lange fest.

Da to af ’udekampe’ Champions League, Flensburg og Kiel ligeledes kan klares med bus, er Danmarks i forvejen mest velfunderede klub sikret noget så usædvanligt som en milliongevinst på deltagelsen.

Det er modsat for Holstebro, som i B-udgaven af Champions League skal på lange og besværlige flyrejser til Portugal, Tyrkiet, Ukraine, Frankrig og Rumænien.

Vestjyderne har øvet sig med tre sæsoner i den ’lille’ EHF Cup, så man har samlet en vis rutine i at spille internationale kampe.

Annonce:

Mens en 6. plads vil give adgang til 1/8 finale fra Bjerringbro Silkeborgs gruppe, skal Holstebro foruden at slutte som enten nr. 1 eller nr. 2 i gruppen også vinde en playoff-kamp for at komme i en 1/8 finale, hvor modstanderen er 2’eren fra en af de langt stærkere A-udgave.

Danskerklub i CL-bommert: To kampe på samme tid

* * *

Sådan er Bjerringbro Silkeborgs chancer for succes

’Sikre’ nederlag
Veszprem, Ungarn

Efter at tabt CL-finalen to år i træk har det ungarske storhold oprustet yderligere, fordi  3. gang skal være lykkens gang. De nyeste indkøb er sloveneren Dragan Gagic, mangeårig topscorer i Montpellier og Marko Kopljar, Kroatien, tidligere Paris og Barcelona.

THW Kiel
De mange dobbelte mestre vil efter købet af EM-målmand, Andreas Wolff ikke længere stå og falde med Niklas Landin. Forsvaret er også styrket med anfører René Toft Hansen tilbage, så THW Kiel er i en langt bedre forfatning end i sidste sæson trods tabet af den spanske stjerne, Joan Canellas til Vardar Makedonien.

Flensburg Handewitt
Selv om Flensburg Handewitt vandt CL-trofæet for to år siden har det tyske mesterskab altså 1. prioritet.

Annonce:

Efter udesejren over mestrene, Rhein Neckar Löwen har ’danskerklubben’ allerede fået et pointmæssigt forspring i Bundesligaen i den forventede 3-kamp med Rhein Neckar Löwen og Kiel.

Paris Handball
Millionærholdet tabte forleden VM-finalen for klubhold, altså i Super Globe, så Mikkel Hansen og Co. har fortsat ikke vundet en international titel. Har til denne sæson forstærket sig med Tysklands største navn, Uwe Gensheimer, kroaten Luka Stepancic, den store svensker Jesper Nielsen m.fl.

Barcelona
Lasse Andersson har startet i Barcelona med stor succes. Han er en del af et større generationsskifte, hvor seks spillere er røget ud, og lige så mange nye hentet ind. Udover Lasse Andersson drejer det sig bl. a. EM-topscorer, Valero Rivera.

 

Annonce:

Fifty-fifty
Wisla Plock
KIF Kolding København og Holstebro har indenfor de seneste år hentet 11 af 12 mulige point mod et polsk hold, som er meget lidt polsk. Der er ni forskellige nationaliteter på holdet, som har sagt farvel til chefen, den spanske landstræner Manuel Cadenas. Tidligere er polakkerne blevet trænet af Lars Walther og i en kort periode af Flemming Oliver Jensen.

Skal vindes
Kadetten Schaffhausen
Efter Aalborg forgæves har forsøgt at slå de schweiziske mestre lykkedes det i fjor for Skjern at give holdet fra alpelandet en på ’Kadetten’. Største navn er ungareren Gabor Császár, der tidligere har spillet i Viborg.

 

* * *

Sådan er Holstebros chancer for succes

Mens en 6. plads vil give adgang til 1/8 finale fra Bjerringbro Silkeborgs gruppe, skal Holstebro foruden at slutte som enten nr. 1 eller nr. 2 i gruppen også vinde en playoff-kamp for at komme i en 1/8 finale, hvor modstanderen på forhånd er 'fundet' nemlig en 2'er fra en af de langt stærkere grupper i A-udgaven.

Fifty-fifty
Nantes
Frankrigs store håndboldby, som ved det forestående VM skal være hjemmebane for Frankrig i gruppespillet, råder over et hold, som pt. regnes nr. 3 i la Ligue. Et par prominente navne som Dominik Klein, Kiel og Eduardo Gurbindo, Barcelona er kommet til sammen med den franske EM-målmand, Cyril Dumoulin..

Annonce:

Zaporozhye
Det ukrainske storhold, som i sidste sæson kom videre fra B-udgaven, må fortsat ikke spille på hjemmebane på grund af ’naboskabet’ til uroen på Krim, så Kharkov 300 km mod nord er hjemmebane for det ukrainske mandskab med en frygtindgydende bagkæde med bl. a. 2,08 m manden Sergii Burka.

Skal vindes
ABC/UMinho
Det besynderlige klubnavn dækker over Braga, der, da bedstefar var ung, spillede en europæisk finale. Klubbens største navn sidder som en anden Erik Veje Rasmussen på bænken. Portugals populæreste spiller til dato, Carlos Resende, 250 landskampe og 1444 mål,  er i gang med sin 5. sæson som træner hos sidste sæsons vinder af Challenge Cup.

Dimano Bucuresti
Også her er der tale som et gensyn med en gammel kæmpe, som helt tilbage i 60’erne faktisk vandt Europa Cup for mesterhold. Rumænerne er langt fra, hvad de var for 50 år siden. Tre spillere fra Iran udgør et kuriøst indslag.

Besiktas
Hvis det var fodbold, ville det have set anderledes ud. Tyrkiet er fortsat et uland i håndbold, hvor alle fortsat har meget at lære. KIF Kolding København har tidligere slået tyrkerne både hjemme og ude.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: