Mestrenes appel: Giv os vores point tilbage

Det store håndboldkaos fortsætter

KIF Kolding København med sportschef Lasse Boesen i spidsen går til danmarks Idræts Forbund for at få de mistede point tilbage (Foto: Lars Poulsen)
KIF Kolding København med sportschef Lasse Boesen i spidsen går til danmarks Idræts Forbund for at få de mistede point tilbage (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Der vil være vigtige point på højkant, som vil gøre det store håndboldkaos totalt, hvis de 14 dobbelte danske mestre, KIF Kolding København vil vinde ved en tredje afgørende ’retssag’.

Mændenes slutspil er ikke længere noget, som kun afgøres på banen. Det er i allerhøjeste grad blevet til juristeri.

Danmarks Idræts Forbunds højeste Appelinstans med landsdommer Ole Græsbøll Olesen i spidsen skal efter to vidt forskellige domme i Dansk Håndbold Forbunds regi forsøge at finde ud, hvordan et kommende DM-slutspil skal se ud.

På grund af OL-kvalifikationen i Herning behøver højeste Appelinstansen ikke haste en endelig afgørelse igennem, fordi slutspillet skal først sættes i gang onsdag, 13. april.

De 14 dobbelte danske mestre, KIF Kolding København er af både Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg og appelinstans blevet straffet for at have brugt den nye spanske toptræner, Carlos Antonio Ortega ulovligt i tre kampe.

Ny udvikling: Vil ændre afgørelse i håndbold-kaos

Mens ’lovbruddet’ i første omgang blev straffet af disciplinærudvalget med en bøde på 100.000 kr, fik mestrene nedsat bøden til 3 x 5000 kr ved appelinstansen, men i stedet frataget 5 point, da de tre involverede klubber, Mors Thy, Skive og SønderjyskE valgte at appellere den første dom.

Selv om den nyeste dom faldt få timer før onsdagens sidste runde i grundspillet fik omplaceringen af pointene efterfølgende kun den betydning, at KIF Kolding København røg fra en 2. plads og ned som 5’er, så mestrene udover 5 point i grundspillet mistede 2 ’bonuspoint’ til slutspillet.

Knap var dommen afsagt, før KIF Kolding København appellerede, fordi mestrene er af den mening, at Dansk Håndbold Forbund ikke skal registrere og godkende Carlos Antonio Ortegas kontrakt, som er stridens kerne.

Det er igen et utydeligt turneringsreglement, som er skyld i det store kaos, og det har Divisionsforeningen være ud at påpege, så det ligner lovsjusk som er årsag til det store kaos.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind