Mette Gravholt: Forfærdeligt

VM i farezonen: Sæsonen har været noget af en prøvelse for stregspilleren, der dog er ved at genvinde optimismen efter operation og intern ballade

Mette Gravholt gemmer ansigtet i frustration og ærgrelse under EM i Ungarn i december. Siden er det meste gået galt. (Foto: Lars Poulsen)
Mette Gravholt gemmer ansigtet i frustration og ærgrelse under EM i Ungarn i december. Siden er det meste gået galt. (Foto: Lars Poulsen)

Sæsonen har været et rent helvede for Mette Gravholt. Skader, masser af intern turbulens i Viborg inklusiv et temmelig anstrengt forhold til den nu fyrede træner Christian Dalmose har kastet lange skygger over et år, der skulle have været et step op i forhold til Team Tvis Holstebro – men stregspilleren har ikke været i stand til at spille siden en mindre knæ-operation i januar.

- Jeg har spillet, og det skulle jeg ikke have gjort. Det var for tidligt, og jeg betaler prisen – men der er en lille chance for, at jeg kan nå at være med i DM-semifinalerne, siger Mette Gravholt.

Hun glæder sig til at blev genforenet med sin gamle Tvis-coach Niels Agesen i Nykøbing Falster i næste sæson, og nu slipper hun oven i købet for at skulle slæbe sig gennem en sæson i næstbedste række efter NFH’s ’forfremmelse’ på grund af Skives udtræden af ligaen.

Se også: Mulle jubler: - Er det ikke dejligt

Det KAN redde pladsen i landsholdstruppen til det VM på hjemmebane, som spillerne vil brække lemmer for at få lov til at deltage i. Mette Gravholt og Susan Thorsgaard udfordres af spillere som Sarah Iversen, HC Odense, Stine Bodholt, Team Esbjerg, og Kathrine Heindahl, Randers. Forsvarsstrategen Marianne Bonde vender forhåbentlig også tilbage med den defensive dirigentstok før december-løjerne i Herning.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, det redder min landsholdsplads, men selvfølgelig er der større chancer for at gøre opmærksom på sig selv i ligaen frem for i 1. division, og det gør det da også lettere for en landstræner at udtage mig, når jeg spiller på højeste niveau, siger den 30-årige jyde.

- Men foreløbig handler alt om at genvinde fysikken efter den ’clean-up’ operation, jeg var igennem i januar. Jeg var skadet allerede i efteråret, men tænkte bare: Det går nok. Det gjorde det ikke… Det har været en forfærdelig sæson, og jeg har kæmpet med mit knæ og et vrid i foden, men nu går gudskelov fremad, siger Mette Gravholt.

Se også: Nykøbing Falster takker ja til plads i håndboldligaen

Stregspilleren ødelagde i sin tid korsbåndet i det plagede venstre knæ, men har ellers ikke været langtids-ude på grund af skader i sin karriere.

- Der har været udfordringer nok i denne sæson, men nu går det bedre på flere måder. Jeg blev også vanvittigt glad for at høre, at jeg alligevel skal spille i ligaen. Selv om jeg jo havde indstillet mig på 1. division, skal jeg ærligt indrømme, at meldingen ligesom fik motivationen til banke helt op på 100 pct, indrømmer Mette Gravholt.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere