Mikkel Hansen kan blive kåret til verdens bedste igen

Nøl: Omsider stemmer international håndbold om verdens bedste spillere i 2015

Nikola Karabatic og Mikkel Hansen er begge nomineret til verdens bedste i 2015 (Foto: Lars Poulsen)
Nikola Karabatic og Mikkel Hansen er begge nomineret til verdens bedste i 2015 (Foto: Lars Poulsen)

Mens fodbolden skulle bruge nogle uger af 2016 til at kåre verdens bedste fodboldspiller anno 2015, vil håndbolden komme til at bruge et halvt år.

Hvis den prestigefyldte afstemning havde været en del af spillet på banen, ville armen for længst have været i vejret, og der ville mange gange være fløjtet for nøl.

Når afstemningen vil slutte dagen derpå for årets Final 4 i Köln kan det igen blive holdkammeraterne fra Paris Handball, Nikola Karabatic mod Mikkel Hansen på samme måde, som det har været Cristiano Ronaldo, Real Madrid og Portugal mod Lionel Messi, Barcelona og Argentina siden 2008 i fodboldens verden.

At afstemningen til verdens bedste håndboldspiller 2015 først vil slutte mandag, 30. maj, gør det muligt for Mikkel Hansen at spille en sidste trumf, da han i Köln, uanset om Paris vil gå hele vejen og vinde CL-trofæet,  skal hyldes som CL-topscorer.

Skal slå cubaner fra Qatar
Nærmeste forfølger på topscorerlisten, sidste sæsons scorekonge Momir Ilic, Veszprem er så langt bagud, at serberen har indset, at Mikkel Hansen efter sidste sæsons andenplads stryger til tops på topscorerlisten som tilbage i 2012 i AG København-tiden.

Når Mikkel Hansen er i gang med at rykke en plads frem, kan han lige så godt gøre det i kåringen af verdens bedste, hvor han sidste år med 21 procent af stemmerne kun blev overgået af holdkammeraten, Nikola Karabatic med godt 34 procent af stemmerne.

(Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel Hansen er verdens næstbedste

Det kan ligne manglende fantasi, at fire af de fem nominerede mænd tidligere er blevet kåret, mens den femte kandidat er eks-cubaneren Rafael Capote, Qatar, som tilbage i januar 2015 blev kendt af håndboldfolket for et hårdt skud.

De to sidste kandidater er den mest værdifulde spiller fra et for længst glemt VM i Qatar, målmand Thierry Omeyer, Paris og Frankrig samt kroaten Domagoj Duvnjak, hvis største præstation i det sidste halvandet år er et tysk mesterskab med THW Kiel.

De spiller sammen i Paris og er uvægerligt i en liga for sig. Men hvem er bedst? (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Eksperter vender Mikkel ryggen: Du er ikke nummer 1

To nordmænd nomineret hos kvinderne
Frankrig har efter VM-triumfen i Qatar i 2015 oplevet fiasko ved EM i Polen.

Selv om det er sket i et andet kalenderår, er det de færreste, som kan huske så langt tilbage som til januar 2015, når der skal stemmes på Det Internationale Håndboldforbunds hjemmeside.

Der kan stemmes på følgende link

Også kvinderne skal langt om længe have kåret verdens bedste i 2015, men det er kun et halvt år siden, at Norge i Herning igen blev verdensmestre.

To nordmænd, Heidi Løke og Nora Mørk, begge med en fortid i forsvundne Aalborg DH, er nomineret sammen med den tidligere Tvis Holstebro og FCM-spiller, hollandske Nycke Groot.

De to sidste på listen er Cristina Neagu, Rumænien og Karoline Kudlacz-Gloc, Polen.

Både Cristina Neagu og Heidi Løke er tidligere blevet kåret til verdens bedste.

Kandidaterne til verdens bedste i 2015

1 kommentar
Vis kommentarer