Mikkel Hansen om træner-exit: Det er en katastrofe

Claus Hansen stopper som talentchef og U-landstræner i DHF. Ifølge Jyllands-Posten skyldes det utilfredshed

Claus Hansen og Mikkel Hansen har et meget tæt forhold. Foto: Lars Poulsen
Claus Hansen og Mikkel Hansen har et meget tæt forhold. Foto: Lars Poulsen

I over 15 år har Claus Hansen været en vigtig faktor i at udklække håndboldtalenter til det danske herrelandshold.

Det stopper imidlertid fra 1. juni, når Claus Hansen ikke længere er at finde i stillingen som talentchef og U-landstræner i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Det meddeler DHF i en pressemeddelelse, hvor det forklares, at Claus Hansen sagde sin stilling op onsdag aften.

En nyhed, der bliver modtaget rigtig skidt af dansk håndbolds største aktive stjerne, PSG-profilen Mikkel Hansen.

- Det er en katastrofe. Han er efter min mening den bedste ungdomstræner nogensinde. Det er klart, at når man lader sådan en mand gå, vil man gå glip af en masse faglighed og menneskelighed. Han er en af de trænere, jeg har allerstørst respekt for. Når han snakker, holder alle kæft og lytter, siger Mikkel Hansen til Jyllands-Posten og tilføjer.

- Jeg ved ikke, om det er for meget at bruge ordet skandale, men han er så ekstremt dygtig, og man kommer til at mærke hans fravær i DHF,« siger håndboldstjernen.

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i DHF, begræder også Claus Hansens beslutning om at sige stop.

- Claus har i den grad været en vigtig figur for håndbolden igennem mange år. Han har utvivlsomt haft en finger med i spillet i forhold til de mange talenter, vi ser i dansk herrehåndbold i dag.

- Hans akademiske - og ja nærmest filosofiske - tilgang til håndbolden har været med til at højne kvaliteten i vores talentarbejde, men det har også udfordret os andre og fået os alle til at tænke i nye baner, siger Morten Stig Christensen i pressemeddelelsen.

Claus Hansen har været en del af talentudviklingen siden 2002, og han har været U-landstræner siden 2008 og ansvarlig for talenterne siden 2011.

Jyllands-Posten skriver, at Claus Hansen har sagt op i utilfredshed med den politiske del i DHF, som ifølge avisen er personificeret i sportschef Morten Henriksen.

- Jeg trives ikke længere i jobbet, fordi jeg ikke føler, at der er den samme tillid til mig, som der har været. Jeg har ikke længere samme arbejdsfrihed og albuerum, siger Claus Hansen ifølge Jyllands-Posten.

Her forklarer han, at han troede, at jobbet skulle være hans civile livsværk, men at glæden ved arbejdet er væk.

Sportschefen siger til avisen, at han ikke har opfattet forholdet mellem de to personer som problematisk, og at det hele derfor er en stor overraskelse for ham.

I pressemeddelelsen er der også en kommentar fra Morten Henriksen:

- Det er et stort tab for forbundet og for dansk håndbold generelt, at Claus har valgt at søge andre græsgange. Jeg håber, at vi også fremover får glæde af Claus' betragtninger om talentudvikling, selv om han ikke er tilknyttet DHF mere.

- Vi har brug for folk som Claus, der ser ud over præstationen og ind i potentialet for de unge spillere, vi gerne vil udvikle, siger Morten Henriksen.

Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson i april inden OL 2016, hvor alt endnu var godt. Foto: Ernst van Norde Håndbold Gudmundur taler OL-konflikt: Nu vil han mødes med Wilbek

Det så voldsomt ud, da Nora Mørk blev skadet mod Nykøbing. Foto: Screenshot Håndbold Uheldig Nora Mørk under kniven: Her er lægernes dom

Jesper Holmris er færdig som Kinas landstræner. Foto: All over press. Håndbold Jesper Holmris er færdig som Kinas landstræner

12 kommentarer
Vis kommentarer