Mikkel Hansen sætter ild i Aalborg

3.500 billetter røg over disken på en time, da de danske mestre åbnede for billetsalget – til en træningskamp mod PSG Handball

Mikkel Hansen brøler efter en scoring i Champions League-finalen, som Paris tabte knebent til Vardar Skopje i starten af juni. Foto: AP
Mikkel Hansen brøler efter en scoring i Champions League-finalen, som Paris tabte knebent til Vardar Skopje i starten af juni. Foto: AP
Følg Håndbold

Det gør enhver direktørs job en anelse lettere, når der står Mikkel Hansen med flammeskrift på plakaten.

Aalborg Håndbold åbnede torsdag kl. 14 for billetsalget til to testkampe i august mod Paris Handball og THW Kiel, og en forpustet time senere var der allerede fløjet 3.000 billetter over disken til PSG-kampen – og lidt færre til mødet med René Toft Hansen og Niklas Landin.

- Det er jo ’kun’ testkampe, siger direktør Jan Larsen, der kan lukke 5.000 tilskuere ind i Gigantium – og formentlig lige i disse dage kunne ønske sig en lidt større hal.

Går det, som Jan Larsen håber, bliver det oven i købet ikke sidste gang i den kommende sæson, de danske mestre bliver parret med tyske og franske storhold.

Fredag aften er der lodtrækning til Champions League-puljerne på et slot i Slovenien, hvor det allerede ligger fast, at danskerklubberne Flensburg, Kiel og Paris bliver parret i den ene af de to grupper i den prestigefyldte del af turneringen.

Det sker, fordi hold fra samme nation ikke kan trække hinanden – dog fraset THW Kiel, der er kommet ind blandt de 16 største hold på et wild card.

I den anden gruppe er det tilsvarende afgjort, at landstræner Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen ryger i pulje med Nantes og IFK Kristianstad.

Valget er let, hvis det står til Jan Larsen, der ikke just er kendt for at sidde stille ret længe ad gangen – slet ikke under Aalborg-kampe, hvor han vader frem og tilbage som en ulv i bur.

- Men jeg kommer jo i fint selskab og må forsøge at holde stilen i et par timer, siger direktøren, der helt indlysende håber på at blive parret med Paris, Flensburg og Kiel. Og kan Aalborg Håndbold så oven i købet få FC Barcelona med en måske spilleklar Lasse Andersson oven i hatten, er lykken gjort – præcis som det var tilfældet for BSV i den netop afsluttede sæson.

Mikkel Hansen scorer i semifinalen mod Veszprem i Final 4 for fire uger siden. Nu håber Aalborg Håndbold, man kan trække Paris til Nordjylland hele to gange på en sæson. Foto: AP
Mikkel Hansen scorer i semifinalen mod Veszprem i Final 4 for fire uger siden. Nu håber Aalborg Håndbold, man kan trække Paris til Nordjylland hele to gange på en sæson. Foto: AP

- Til et Champions League-opgør mod Paris med Mikkel og vores egen tidligere spiller Sander Sagosen kunne vi sikkert sælge dobbelt så mange billetter, som kapaciteten lyder på. Men vi spiller under alle omstændigheder i Aalborg, siger Jan Larsen, selv om BSV i den netop afsluttede sæson trak 10.000 tilskuere til Boxen i Herning til deres hjemmekamp mod Mikkel Hansen og Co.

Når direktøren håber på Flensburg og Kiel med et hav af danskere i trupperne, hænger det også sammen med en relativt kort bustur til udekampene, mulighed for en let omgang sponsorpleje og nærmest garanti for udsolgt til hjemmekampene.

- Der er pokker til forskel på en flyvetur til Hviderusland og en busrejse til Flensburg. Forskellen kan alt i alt måske være på 250.000 kroner, og det betyder selvfølgelig noget i en turnering, klubberne ikke bliver rige på at deltage i, siger Jan Larsen.

Lodtrækningen fredag aften får også direkte indflydelse på spillertruppen.

- Hvis vi får en rigtig god lodtrækning, kan det godt være, vi udvider truppen med en enkelt spiller i forhold til de 15 stykker, vi foreløbig har på kontrakt. Nordjyder er jo fornuftige folk, så det kommer til at afhænge af, hvordan de kugler lander i bowlerne fredag aften, siger Jan Larsen.

Skuffet Mikkel skred uden et ord

Drømmen brast: Mikkel fejlede til sidst i finalen

Svensk legende: Her er Mikkel Hansen blevet bedre!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter