Mikkel knuste Hviderusland

Paris-stjernen i fremragende spillehumør, da Danmark vandt sikker sejr på ishockey-banen i Minsk og nu tordner mod EM i Polen

Mikkel Hansen giver den som stensikker straffekast-skytte og flittig leverandør af målgivende afleveringer. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen giver den som stensikker straffekast-skytte og flittig leverandør af målgivende afleveringer. (Foto: Lars Poulsen)

HVIDERUSLAND-DANMARK  26-36 (12-17)

 

Nu var de færreste vel i tvivl på forhånd – men skulle der have siddet en lille pessimist og lumret med en stille skepsis inden kampen, så smadrede Mikkel Hansen, Niklas Landin og resten af de danske håndboldmænd effektivt alt mismod ud af  Chizhovka Arena i Minsk.

Mikkel Hansen og Danmark knuste Siarhei Rutenka og Co. i en magtdemonstration af de større i ishockey-arenaen, der søreme alligevel blev brugbar til håndbold – selv om der var en kende fodkoldt som følge af ishockeybanen nede under håndbold-gulvet.

Det danske mandskab sørgede heldigvis for at få varmen og brugte fødderne flittigt mod et offensivt dækkende hjemmehold, der efterhånden gik fuldstændig døde og i anden halvleg måtte modtage den ene lammende kontrascoring efter den anden.

Se også: Dansk streg-profil afviser Pytlick-historie

Niklas Landin tog bolde i målet – og Mikkel Hansen, der har været storspillende længe for plagede PSG Handball – tog lederskab og distribuerede med overlegen selvfølgeligehed præcise bolde til begge fløje, stregspillere eller tog selv læderet i egen barske næve og kylede bolde i kassen.

Nu også som straffekastskytte på et hold, hvor de to normale eksekutører – Anders Eggert og Hans Lindberg – pt. er fraværende på grunde af barselsorlov og en nyre-skade.

Danmark møder igen på lørdag Hviderusland på hjemmebane i Aarhus, og alt andet end en sikker sejr over udfordrerne vil være en bet for et hold, der i march-tempo er på vej til at kvalificere sig til næste EM i Polen i januar 2016.

Gudmundur Gudmundssons tropper har nu – sikkert - slået Litauen hjemme og hhv. Bosnien og Hviderusland ude, og de tre resterende opgør i kval-puljen ligner kampe, hvor modstanderne kommer op mod overmagten.

Se også: Landsholdsprofil: Stop nu snakken om bøsserøve!

Danmark er på vej igen efter skuffelsen ved VM i Qatar, og det bedste er næsten, at man sidder med fornemmelsen af, at holdet har yderligere et gear, når modstanden bliver skarpere. Casper U. Mortensen, der skal finde sig en ny klub, var flyvende i kontra og fra fløjen, hvor han med stor sikkerhed plaffede bolde ind bag de hviderussiske keepere – ofte på Mikkel Hansens forarbejde.

Hviderusland forsøgte sig med en mandsopdækning af den danske strateg efter pausen – men den voldte ikke problemer overhovedet i en kamp, hvor de rødblusede førte med fem ved pausen og stille og roligt udbyggede føringen i de sidste 30 minutter.

Og så fik vi da lige gentaget, at Gudmundur Gudmundsson  i sandhed en mand, der holder fast i sin start-syver. Først med under ti minutter tilbage af kampen blev der plads til den nye dreng i klassen, Nikolaj Øris, og spilletid til folk som Jesper Nøddesbo, Jannick Green, Patrick Wiesmach, Stefan Hundstrup og Mads Mensah.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere