Mikkel med dyster spådom

Spillere kan blive tvunget til at fravælge landsholdene, hvis der ikke kommer mere luft i programmet

Mikkel Hansen fejres sammen med de andre håndboldherre efter VM-triumfen. Video: René Schütze

Fremtidens VM- og EM-slutrunder i håndbold er i fare for at måtte undvære nogle af sportens allerstørste navne. Sådan lyder den dystre spådom fra den danske storspiller Mikkel Hansen.

Han ser en reel risiko for, at stjernerne bliver tvunget til at vælge landsholdet fra, hvis ikke der bliver taget mere hensyn til spillerne i håndboldkalenderen.

- I sidste ende risikerer håndboldelskere at skulle se slutrunder uden de allerstørste profiler. Enten fordi de bliver skadet, inden de skal afsted, eller på grund af at de ikke kan holde til det.

- Nogle kan blive tvunget til at melde afbud til landsholdet. Det er jo lidt svært at melde afbud til sin klub for så i stedet at tage med landsholdet, siger Mikkel Hansen.

I sidste uge var han et af ansigterne på et åbent brev fra Den Europæiske Håndboldspillerforening (EHPU) til de internationale håndboldledere.

Her forsøger spillerne at trænge igennem med et budskab om, at antallet af kampe har taget overhånd og øger risikoen for skader.

Hvis der ikke kommer mere luft i kalenderen, kan spillerne selv blive nødt til at fravælge kampe for at få mulighed for at restituere. Og her er landsholdet reelt den eneste mulighed.

- Det er ikke en fed position at være i at skulle vælge imellem at repræsentere sit land, som er det ypperste, eller at skulle repræsentere klubben, hvor man tjener sin løn, så man kan betale regninger, siger Mikkel Hansen.

Det danske landshold er i øjeblikket samlet i København forud for to EM-kvalifikationskampe mod Montenegro.

Nikolaj Jacobsen løfter VM-trofæet efter finalesejren over Norge i januar. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Håndbold VM-helten Nikolaj Jacobsen forlænger

Mikkel Hansen spillede et flot VM, fordi han var fri for skader. Året før ved EM var han en blandt mange, der led under det hårde program. Foto: Jens Dresling. Jan Jensen Godt brølt, Mikkel

VM-heltene kan hver hæve en kvart million for indsatsen under slutrunden. Foto: Jens Dresling. Håndbold Afslører de hemmelige tal: Det scorer håndboldheltene på guldet

Mikkel Hansen kunne løfte VM-guldet, få uger efter han blev far. Foto: Jens Dresling Håndbold Mikkel Hansen afslørede: Tog hjem til familien efter hver kamp

1 kommentar
Vis kommentarer