Mikkel og Mary mod mobning

Håndboldkongen og Kronprinsessen går sammen for at bekæmpe mobning blandt 6-12 årige håndboldspillere

Håndboldkongen og Kronprinsessen kalder til kamp mod mobning. (Foto: Anders-Christian Dahl / TV 2)
Håndboldkongen og Kronprinsessen kalder til kamp mod mobning. (Foto: Anders-Christian Dahl / TV 2)

Imens indsatsen mod mobning har været massiv i de danske skoler, halter det efter med indsatsen, så snart børnene har fri og skifter klasselokalet ud med den lokale sportshal.

Næsten hver tredje barn oplever at blive holdt udenfor, når de dyrker sport i fritiden, og hvert ottende barn har måtte stoppe til en fritidsaktivitet på grund af drilleri og mobning.

Mobningen har store konsekvenser for børnene, så nu går Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary ind i kampen for at bekæmpe den.

- Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24, skriver kronprinsessen i en pressemeddelelse.

Se også: Wozniacki mødte Mary: Vil inspirere børnene

Har selv været den lille
Hendes fond, Mary Fonden og MH 24 - Foreningen Mikkel mod mobning vil med deres samarbejde gøre det nemmere for nye børn at komme ind på et hold, og øge den generelle trivsel.

Planen er, at de sammen skal udvikle et trivselsprogram, som interesserede håndboldklubber kan få lov til at deltage i senere på året.

Se også: Her er hemmeligheden bag Mikkels succes

- Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være at falde til på et hold, når man er en af de yngste og mindste. Som barn har man brug for, at der er nogle voksne, der støtter en i at sige fra og i at være en god holdkammerat. Håndbold handler om at have det sjovt og at være en del af et hold, og det må mobning aldrig stå i vejen for, skriver landsholdspiller Mikkel Hansen i en pressemeddelelse.

Mary Fonden har siden 2007 arbejdet med mobning, og har allerede et samarbejde med Red barnet, DBU og Trygfonden som forebygger mobning blandt fodboldspillere.

Og med det nye samarbejde bliver håndbold den næste sportsgren, kronprinssesen kaster sig over.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere