Mikkel og Paris pryglede Aalborg

5000 tilskuere så de danske mestre få en lektion i fransk klassehåndbold i det genopstandne Gigantium

Mikkel Hansen havde ingen problemer med at baske Aalborg. Lørdag går det så ud over Skjern. Foto: René Schütze
Mikkel Hansen havde ingen problemer med at baske Aalborg. Lørdag går det så ud over Skjern. Foto: René Schütze

AALBORG (Ekstra Bladet): Mikkel Hansen kom, så – og tryllede. Til sidst i hvert fald…

Hvor ser det dog ubesværet ud, når den danske verdensstjerne fra Helsingør, der nu deler postnummer og klub-adresse med selveste Neymar, stiger til vejrs og hamrer kuglen utageligt over i krogen af det lange hjørne. Så må selv loyale nordjyder overgive sig, og der lød adskillige aha’er, haha’er og almindeligt brusende bifald.

Paris Handball vandt en sikker sejr - 35-25 efter fransk 19-12 føring ved pausen. De danske mestre var bagud med 12 ved 16-28 kort inde i anden halvleg, og det kunne være endt i en grum afklapsning, hvis Aalborg Håndbold ikke havde drevet såvel defensiv som offensiv mindst to gear op i det sidste kvarter og bombet talrige scoringer ind på veloplagte kontraer.

Aalborg fik simpelthen ørerne i klemme i pariserhjulet!

Eller som det veltunede hit med harmonika-akkompagnementet spurgte talrige gange over højttaleranlægget: Comment ca va?

Tjaeh, det gik sådan jævnt ’Comme-ci, comme-ça…’

Kontra-ekspressen kørte upåklageligt set med franske øjne i kampens start, og i betragtning af, at Paris Handball først åbner sæsonen 13. september hjemme med lokalderbyet mod Ivry, ser Nikola Karabatic og Co. afgjort skarpest ud.

Aalborg skal allerede i sving i den kommende weekend på en svær udebane i Silkeborg, hvor Jesper Nøddesbo er klar til at blive liga-hyldet efter hjemkomsten fra Barcelona. Den 16. september skal Aalborg til Flensburg i Champions League, og dagen efter skal Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard, Sander Sagosen og de andre franske stjerner til Kiel i samme ærinde.

Franskmændene ser ud til at være mest klar…

Et billede på kampen: Aalborgs forsvars-dirigent René Antonsen slår endnu engang fortvivlet ud med armene efter et fransk angreb med tilhørende scoring. Luka Stepancic stiger simpelt han bare op og knalder bolden i mål!

Det går selvfølgelig også standsmæssigt for sig, når Paris Saint-Germain tager fra byernes by på små smutture ud i det blå.

Mikkel Hansen og co. ankom pr. privat parisisk jet midt på eftermiddagen, spillede kl. 19.30, overnatter i Herning, spiller lørdag eftermiddag i Skjern – og lørdag aften kan Nikola Karabatic og de andre verdensstjerner såmænd nå et sent måltid i Paris, en kaffe og måske en avec…

Neymars håndboldspillende småbrødre – målt på økonomi – kan naturligvis ikke matche fodboldstjernernes vilde gager, men de Qatar-finansierede spillere havde dog i sidste sæson et budget på over 120 mio. kroner, og det er en pæn sjat mere end de fleste konkurrenter på verdenstoppen.

I år er budgettet endnu vildere.

Til gengæld har de med garanti ikke reklamer for ’Pølsedrengene’ og gode tilbud mod skimmelsvamp, og de har heller ikke en ’Frugt Karl Tribune’ i Paris. Men det har man i det Gigantium, der for halvanden måned siden var ved at gå totalt op i røg og flammer. Men denne fredag aften var totalt udsolgt – 5.000 tilskuere – til braget mod Mikkel Hansen og Sander Sagosen, der såmænd spillede i rød bluse og blev dansk mester med aalborgenserne sidste sæson.

Mikkel Hansen spillede et kvarter i første halvleg og noget lignende i anden, scorede syv gange – to stensikkert sat ind på straffe – og gav flere prøver på sin enorme kunnen. Langskuddene sidder præcist, og sjællænderen hvirvlede også en fiks gevindbold ind bag Søren Pedersen, så fortvivlelsen stod malet i jydens udtryksfulde ansigt.

Og så er det altså bare stadig høj klasse at få lov til at se en mand som Nikola Karabatic kæmpe for franskbrødet, så svedperlerne dundrer rundt i luften. Tobias Ellebæk er en stor mand, men virker klejn ved siden af den serbisk-fødte franskmand, der bare stod stille og lagde en parade, der jævnede danskeren med jorden. Men Karabatic nåede både at afbøde faldet og blidt rejse danskeren på højkant, som når man nusser en baby.

Det bedste af det hele: Paris Handball kommer på besøg igen, når turen igen går fra Paris til Aalborg i Champions League.

Så bliver det formentlig alvor på en helt anden måde…

Se Landin score vanvittigt selvmål – og tabe Super Cup-drama

Bekræfter forhold: Her er Mikkel Hansens nye smukke scoring