Annonce:
Annonce:

Mikkel og verdens rigeste klub tabte i Kiel

Her kan du se, hvor voldsomt Qatar-kongerne fra Paris’ budget er – men det rakte ikke til sejr i Kiel på en bleg dansker-dag

Mikkel Hansen i koncentreret udgave under final 4 i Köln. Søndag aften tabte han og Paris til Kiel. Foto: Imago
Mikkel Hansen i koncentreret udgave under final 4 i Köln. Søndag aften tabte han og Paris til Kiel. Foto: Imago
Annonce:
Følg Håndbold

Det er i bogstaveligste forstand Mikkel og Millionærklubben on tour, når den danske OL-guldvinder og Qatar-finansierede PSG Handball tager på udflugt til eksempelvis Kiel.

Den franske hovedstadsklub har ifølge det franske håndbold-magasin 'hand-news' et budget for denne sæson på imponerende 17,4 mio euro – eller omregnet i gangbar dansk mønt: Svimlende 130 mio. kroner.

Mange penge i håndbold og en sum, man nok skulle kunne køre enten FCK, to gange Brøndby eller fire gange OB for i dansk fodbold – men penge kan ikke købe alt!

Slet ikke udebanesejre i håndboldens Champions League, hvor Mikkel Hansen og resten af pariserne måtte lide den tort at tabe det første Formel 1-sammenstød i årets Champions League til THW Kiel med 27-28 i en hæsblæsende affære – hvor fire danske OL-guldvindere såmænd ’brillerede’ i rollerne som relativt blege udgaver af sig selv.

Annonce:

THW Kiel har til sammenligning et budget, der blot er en sjat større end halvdelen af de arabiske olie-milliarder, Mikkel Hansen og Nikola Karabatic trækker renterne af.

Dermed fik René Toft Hansen og Niklas Landin hævn for nederlaget i taberfinalen ved Final 4 i maj i Köln til netop Paris St. Germain – men det var nok det mindst vigtige overhovedet. Opgøret handlede mere om tysk selvforståelse kontra stenrige franske opkomlinge i en mester-liga, hvor netop THW tidligere var den dominerende faktor.

Lad det være sagt med det samme: Der var ikke voldsomme danske fod-og håndspor i dén affære. OL-guldvinderen Niklas Landin blev flået ud efter 19 minutter og sølle to redninger, hvorefter den tyske kollega – og konkurrent – Andreas Wolff tog resten af spilletiden. Og med større succes.

Annonce:

Mikkel Hansen scorede sølle tre mål – han var Champions League-topcorer med afstand sidste sæson – på otte forsøg, havde sine assists, men kostede hæmningsløst dyrt defensivt, ikke mindst i slutfasen, da han gang på gang blev tørret af den hjemvendte søn, den 35-årige tyske brutalis Christian Zeitz.

René Toft Hansen med en enkelt scoring og sædvanlig solid defensiv – med tilhørende tur i straffeboksen – gjorde sin fyldest, og mest fejlfri mand var vel i virkeligheden Henrik Møllgaard, der tætnede PSG-forsvaret, da han kom på banen efter et stift kvarter.

Stillingen ved pausen var fuldstændig lige – 15-15 – og duellen på måltavlen svajede derefter af sted i en toptændt Sparkassen Arena i Kiel, hvor såvel Paris-træner Noka Serdarusic som assistent Staffan Olsson har fejret store triumfer gennem tiderne, og hvor Uwe Gensheimer blev behørigt tilsvinet:

Tilskuerne i Kiel har aldrig glemt, at den ellers så elegante 10-målsskytte i fortiden sendte netop René Toft Hansen i kanvassen med en grim uppercut.

At de så netop skulle juble over helten Christian Zeitz i slutfasen, kan de jo passende tage op med sig selv – hvis de gider…

Historisk udvisning til Mikkel Hansen

Mestre i strid stjernestorm: Kommer aldrig til at opleve noget lignende

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: