Mikkel smidt på bænken: Derfor er det en fordel

Den danske verdensstjerne er anbragt på pinebænken i sin franske klub, men landstræneren er overhovedet ikke nervøs: Mikkel er på toppen

Mikkel Hansen får ikke meget spilletid i sin franske klub - til gengæld er han alt andet end slidt inden EM. Her i hyggeligt selskab med Casper U. Mortensen. Foto: /ritzau/Ernst van Norde
Mikkel Hansen får ikke meget spilletid i sin franske klub - til gengæld er han alt andet end slidt inden EM. Her i hyggeligt selskab med Casper U. Mortensen. Foto: /ritzau/Ernst van Norde

HERNING (Ekstra Bladet): Mikkel Hansen får splinter i røven i Paris – og den danske stjerne er vel at mærke hverken skadet, småsyg eller i dårlig form.

Cheftræner Noka Serdarusic ser bare ikke danskerens vej for tiden – han har i ugerne op til jul i stigende grad foretrukket Nikola Karabatic og det norske stjernefrø Sander Sagosen, der i den grad har øget konkurrencen om spilletid i den heftigt besatte bagkæde i denne sæson.

Da PSG Handball i den sidste ligakamp før jul tabte topkampen i Montpellier 30-33, scorede Mikkel Hansen syv gange på syv forsøg. Nemlig de syv gange, han blev sendt på banen for at skyde straffekast…

Men ellers slider helsingoraneren ikke skoene i kamparenaerne, og det kunne jo være ildevarslende nyt i forhold til det EM, der starter om ti dage i Kroatien.

Sådan ser Nikolaj Jacobsen det ikke:

- Jeg har da noteret mig, at det ikke er blevet til så meget spilletid, men Mikkel virker jo frisk og frejdig her i lejren, og det er det, der optager mig. Det andet bekymrer mig ikke. Jeg bruger ikke tid på det overhovedet, siger landstræneren.

Fynboen vælger i stedet at glæde sig over, at hans offensive stjerne i hvert fald ikke er slidt i stumper og stykker inden slutrunden.

- Tænker du, han kommer som en sprængfarlig dynamitstang: Nu skal jeg vise dem!

- Det kan vi da håbe. Men altså, Mikkel er så dygtig, og det har de to første træninger her også vist. Der er intet dyk på nogen måde, siger Nikolaj Jacobsen.

- Mikkel er også en verdensklassespiller netop nu?

- Ja, og han er utroligt vigtig for os. Vi har sindssygt mange dygtige spillere, vi har en rigtigt god bredde. Jeg har endda fire venstre backs, fordi to af mine playmakere sagtens kan spille pladsen, så jeg synes, vi er utroligt godt stillet, siger landstræneren.

Mikkel Hansen og resten af EM-truppen mødtes dagen efter nytårsaften i Herning. Onsdag formiddag går turen til Frankrig og Golden League. Foto: /ritzau/Ernst van Norde
Mikkel Hansen og resten af EM-truppen mødtes dagen efter nytårsaften i Herning. Onsdag formiddag går turen til Frankrig og Golden League. Foto: /ritzau/Ernst van Norde

- Vi har et sindssygt bredt hold, så jeg vil ikke sige, at Mikkel er mere vigtig end nogensinde, men han ER da ekstremt vigtig. Vi ved alle, at når Mikkel er på toppen, så er han og Andy Schmid fra min tyske klub de to dygtigste angrebsspillere, der overhovedet findes. Og det er jo det niveau, vi håber, han kommer til at ramme i Kroatien, siger landstræneren.

Han kan samtidig glæde sig over, at de første alarmerende meldinger om veteranen Lasse Svans skadede lyske om ikke kan afblæses – så i hvert fald nedtones. Nikolaj Jacobsen måtte ellers indkalde Tim Sørensen som gardering på højre fløj, men alt tyder på, at Lasse Svan bliver i stand til at spille fra EM’s start.

- Jeg har ingen smerter, men jeg kan godt mærke, jeg skal passe på. Der er noget, der strammer og ikke sidder helt, som det skal. Men det er noget helt nyt, for jeg har aldrig haft en fibersprængning før, afslører den 34-årige wing.

- De to fysser siger, det ser rigtigt fornuftigt ud. Jeg er blevet MRT-scannet, og jeg tror, udgangspunktet er, at jeg skal blive klar til den første kamp ved slutrunden, siger Lasse Svan.

Han tager med truppen til Frankrig for at spille Goden League i Rouen og Paris torsdag, lørdag og søndag, men spiller selvsagt ikke:

- Men jeg håber så, jeg i et eller andet omfang kan deltage i træningen, når vi er landet i Kroatien efter turneringen i Frankrig. Det vil være fint at få trænet noget håndbold, så jeg ikke går ind i den første kamp og tror, alt er godt, siger han.

Lasse Svan er væsentligt mere optimistisk end for fem dage siden. Foto: /ritzau/Ernst van Norde
Lasse Svan er væsentligt mere optimistisk end for fem dage siden. Foto: /ritzau/Ernst van Norde

- Du lyder temmelig optimistisk i forhold til de første meldinger?

- Hvis du havde spurgt mig for fem dage siden, havde du ikke fået det svar, du får nu. Klublægen sagde pause i fire til seks uger. Det har han heldigvis justeret efter, han kunne se, jeg ikke havde smerter og kunne bevæge mig frit.

- Jeg fik at vide, at hvis jeg var heldig, kunne det gå hurtigere. Det var et spinkelt håb, men jeg har jo set, at Thomas Mogensen kun skulle bruge to uger på at komme over en fibersprængning sidste år, og han er jo lige så gammel som mig. Det, jeg har oplevet indtil nu, har i hvert fald været positivt, og hvis jeg ikke reagerer negativt på det, jeg har gennemført i dag, skal jeg i hvert fald ud at løbe i morgen, bedyrer fløjspilleren.

Skaden opstod i øvrigt i direkte duel med landsholds-kollegaen Casper U. Mortensen i kampen mod Hannover.

- Casper prøvede at komme forbi mig, og det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre. Jeg tager et skridt til den ene side, han går den anden vej, og så skal jeg pludselig retur – og i det kan jeg mærke et jag i min venstre lyske, siger Lasse Svan.

Vred træner: Hun blev bare smadret direkte i ansigtet

Uhyggeligt! Målmand skudt ud af pokalfinale med hovedskade

Nikolajs julegave: Skarpskytte klar til EM

Nikolaj Jacobsens mor faldt død om i håndboldhallen: Det ændrede alt