Mikkel tævede bolde ind – og røg ud

Champions League-finalen bliver uden Paris Handball, der gik ned med flaget i anden halvleg mod polske Kielce

Mikkel Hansen scorede ni mål i første halvleg, men var alligevel på bænken det meste af anden halvleg, da PSG tabte 28-26 til Vive Kielce i semifinalen ved Champions League final 4 (Foto: AP)
Mikkel Hansen scorede ni mål i første halvleg, men var alligevel på bænken det meste af anden halvleg, da PSG tabte 28-26 til Vive Kielce i semifinalen ved Champions League final 4 (Foto: AP)

KØLN (Ekstra Bladet): Sikken opvisning, hvilket mål-show! Mikkel Hansen var her, der og alle vegne i Lanxess Arena, da millionærerne fra Paris for første gang blev testet ved håndboldens svar på Roskilde Festival: Champions League Final 4!

Alligevel var stillingen kun 16-16  ved pausen… Det var i hvert fald ikke monsieur Hansens skyld! Til gengæld demonstrerede andre franske stjerner en sløv og svag afglans af sig selv. Daniel Narcisse uden power, Nikola Karabatic uden præcision, Thierry Omeyer uden redninger…

Samtidig pissede polske Kielce til overdøvende jubel fra deres ekstremt levende fans i et af hjørnerne i hallen gennem det åbne franske 5:1-forsvar, som det passede dem i store perioder. Rå polsk muskelkraft og nogle vindertyper af rang – på plussiden af 100 kilo.

Mikkel Hansen har længe haft tur i den i både Frankrig og Europa. (Foto: Aleksander Djorovic/POLFOTO) Håndbold Overdynger Mikkel med ros: Her har Europas score-konge forbedret sig

Paris Handball faldt momentvis sammen i anden halvleg. Holdet kom for første gang i kampen bagud ved 18-16 til polakkerne, men sled sig igen i front, og man tænkte, det måtte blive et spørgsmål om ressoucer – og at franskmændene med det enorme budget måtte have flest.

Det havde de ikke, og Mikkel Hansen med et super-skuffet og olmt udtryk i ansigtet måtte skuffet forlade banen i Køln i selskab med en lige så skuffet Henrik Møllgaard, der gjorde, hvad han kunne som forsvars-arbejder på fuld tid.

Den 65-årige veteran-træner Noka Serdarusic bevilgede efter 36 minutter Mikkel Hansen et hvil på bænken, men at den pause skulle vare helt, til kampen stort set var afgjort, ligner et kæmpe fejltrin af den rutinerede bosnisk fødte kroat.

Mikkel Hansen kom først i aktion igen, da der var spillet 58 minutter, og det hele kulminerede i drama. Paris’ stregspiller Igor Vori blev første ’offer’ for de nye tekniske muligheder, der giver dommerne lejlighed til at ’kalde’ en kontroversiel episode frem – og de var ikke i tvivl: Direkte rødt til kroaten.

Håndbold Storroser Mikkel Hansen: Han er bedre end nogensinde

Mikkel Hansen nåede op på ti scoringer i kampen, idet han plaffede et enkelt straffekast ind i anden halvleg – men danskeren bummede altså også to, og det  blev kostbart til sidst.

Vive Kielce vinder semifinalen 28-26 efter 16-16 ved pausen, og Mikkel, Møllgaard og co. er henvist til den ’ligegyldige’ kamp om bronzemedaljerne søndag eftermiddag. Senere lørdag spiller THW Kiel semifinale mod ungarske Veszprem.

4 kommentarer
Vis kommentarer