Mikkel tryllede i dansk storsejr

VM-billetter næsten hjemme: Danmark slog Østrig 35-27 i den første af to playoff-kampe om at komme med til VM næste vinter i Frankrig

Verdens bedste håndboldspiller brillierede igen. (Foto: Anders Brohus)
Verdens bedste håndboldspiller brillierede igen. (Foto: Anders Brohus)

ODENSE (Ekstra Bladet): Det blev en lettere mystisk affære med et hav af spilstop, og en af aftenens travleste mænd var utvivlsomt den østrigske fysioterapeut, der havde et ikke nærmere optalt antal ture ind på parketten med medicintasken knuget i labben for at tilse endnu en lidende alpinist – der så efter endt behandling alligevel viste sig at skulle opleve nok en solopgang.

Det handler midt i et fodbold-EM om håndbold og det første af to opgør mellem Danmark og upåagtede Østrig i kampen om noget, der først finder sted næste vinter. Det endte såre smukt – til sidst. 3945 tilskuere i Odense måtte gennem en del, før Danmark kunne trække sig tilbage med en sikker sejr på 35-27 efter 15-12 ved pausen.

Andre gange inden slutfløjt blev pauserne alenlange, når de rumænske opmænd enten lige skulle blive enige internt – hvilket altid er en glimrende idé – eller pædagogisk forklare kombattanterne, hvorfor de muligvis dømte, som de gjorde.

Det lignede ren walkover og pøbelfryd med rullende bølge og hele molevitten i Arena Fyn, da Mikkel Hansen og Co. efter små 20 minutter førte med hele 10-4 – og endda havde brændt en håndfuld pænt frie skud på den østrigske keeper.

Artiklen fortsætter under billedet

En flyvende Henrik Toft vrister sig fra af østrigerne. (Foto: Anders Brohus)
En flyvende Henrik Toft vrister sig fra af østrigerne. (Foto: Anders Brohus)

Men de førte kun 15-12 ved pausen, og selv om føringerne konstant vekslede omkring fire-fem kasser gennem anden halvleg, så nåede folkene fra Tyrol og nærmeste pastorater alligevel helt op at bide danskerne i haserne ved 26-24 små ti minutter før slut.

Ikke helt rå-nice, når man tænker på, at der trods alt lurer en returkamp i Wien på onsdag – og det trods alt gælder samlet sejr i de to playoff-kampe om at komme med til VM i Frankrig næste januar. Hvor Danmark er tiltænkt en hovedrolle med hjemmebane i den imponerende Bercy-hal i Paris!

Nu slæber Danmark plus otte mål med i håndbagagen til Wien tirsdag morgen, og dermed skulle de VM-billetter vist være booket, og Gudmundur Gudmundsson kan i ro og mag op mod jul begynde at beslutte sig for, hvem der skal have sædenumrene.

Der var masser af plusser i en kamp, hvor bl.a. Kasper Søndergaard efter pausen slog søm i, så det forslog. Men ingen over – og heller ikke ved siden af – Mikkel Hansen!

Artiklen fortsætter under billedet

Mikkel Hansen i gang med at løfte den berømte skudarm. (Foto: Anders Brohus)
Mikkel Hansen i gang med at løfte den berømte skudarm. (Foto: Anders Brohus)

En purk på fem-seks år greb dygtigt en lidt vildfaren opvarmnings-kugle og sendte den kyndigt i næverne på Mikkel Hansen, der selvfølgelig kvitterede med et blink med det venstre øje – og drengen var revnefærdig af stolthed.

Mikkel Hansen er og bliver stjernen over dem alle, og når man i dobbelt undertal kan stige op og iskoldt – med største selvfølgelighed – kan kanonere bolden i kassen til 13-9, så kan man det meste på en håndboldbane.

Helsingoraneren var trods frimærke og direkte mandsopdækning mod Østrig om nogen manden, ALLE havde øjnene på. Ikke mindst de østrigske udfordrere i VM playoff kampen…

Eneste større kiks denne søndag aften: Da Hansen efter timeout sendte en vandflaske minimum en meter over hovedet på holdleder Kai Johannsen, der virrede opgivende med hovedet og sendte øjnene på himmelflugt under hvælvingerne i den steghede fynske arena derude omkring Bilka, Burger King og Ikea.

Mikkel Hansen gik på banen til sin landskamp nummer 150, modtog en foto-venlig papcheck pålydende 10.000 kroner og blev for femte gang kåret som Årets Landsholdsspiler.

Det kan man ikke rigtig indvende noget imod.

Det er straks sværere at forstå, at manden, der af IHF kunne blive kåret som verdens bedste håndboldspiller anno 2015, selv om han var i undertal med titler i forhold til eksempelvis Nikola Karabatic, ikke kunne komme på Champions Leagues All Star Team – selv om han var turneringens suveræne topscorer!

Men sådan er der jo så meget…

Verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen var ikke tilfreds med afslutningen på sæsonen med sin franske klub PSG, hvor det blev til et nederlag i både den franske pokalfinale og Final 4-semifinalen mod Kielce (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel Hansen om PSG-sæson: Fra rigtig fin til skuffende

Mikkel Hansen er verdens bedste håndboldspiller (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Wow! Mikkel Hansen kåret til verdens bedste håndboldspiller

3 kommentarer
Vis kommentarer