Missil-Mikkel med ti nye fuldtræffere

Mikkel Hansen bankede igen ti bolde i kassen – og forbi Niklas Landin – da Paris vandt verdens mest ligegyldige bronzemedalje

Mikkel Hansen scorede ti af PGS's 29 kasser mod THW Kiel. (Foto: AP)
Mikkel Hansen scorede ti af PGS's 29 kasser mod THW Kiel. (Foto: AP)

KØLN (Ekstra Bladet): Så må selv Noka Serdarusic kunne indse det!

Hvis millionær-drengene fra Paris skal vinde de helt store og afgørende kampe, så dutter det dæleme ikke at bænke Mikkel Hansen det meste af en anden halvleg, som det var tilfældet i den tabte semifinale mod Veszprem lørdag.

PSG vandt verdens mest ligegyldige bronze-medaljer med 29-27 over THW Kiel – med en Mikkel Hansen i absolut storform, selv om samtlige spillere logisk nok nærmest skulle tvinges til at hidse sig op til kamp.

Det tog en halvleg og en lille sjat.

Monsieur Hansen udmærker sig sådan en søndag som manden, der skiller sig ud ved at spille i helt hvide sko (!) – nu er det så blevet specielt – og korrekt matchende pandebånd, som jævnligt skal justeres.

Team Tvis Holstebros Patrick Westerholm (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Tvis-træner er stolt trods nederlag i DM-finale

Men ti scoringer på 18 forsøg taler vel et sprog, som selv cheftræneren kan forstå – uanset forklaringer om offensive forsvar og danskerens ’manglende evner’ i gennembrudsspillet. Hansen blev desuden klokket for seks assists, og Ekstra Bladet kan i denne sluttede kreds afsløre, at danskeren havde flere gyldne frispilninger, der bare blev brændt på det grusomste.

Mod Veszprem hakkede han også ti bolde i kassen på sine bevilgede 36 minutter, og der skulle sådan set en anden dansker til for alvor at bremse ham. Niklas Landin! Målmanden startede på bænken, men kom ind ved to straffekast – og nappede begge. Det første fra landsmanden.

Siden havde Landin flere parader på skud fra netop Mikkel Hansen, og det var tydeligt for enhver, at Paris-skytten var mere end ualmindeligt godt tilfreds med succesen, da han i anden halvleg udlignede til 23-23. På straffe.

Peter Bredsdorff får en lufttur, efter at guldet var sikret.Foto: Claus Bonnerup Håndbold Danske mestre: BSV vandt guld i vild finale

Næven blev knyttet hårdt, Hansen spændte ’guns’, og brølet dybt nede fra struben ville have flænset luften i enhver anden hal end Lanxess Arena, hvor lydtrykket fra tilskuere og organiserede ophidse-fanfarer er monumentalt som selve bygningsværket et langt udkast fra Rhinen.

Mens Mikkel Hansen kunne være moderat – meget moderat – tilfreds med sejren, var Niklas Landin sådan professionelt skuffet. Hvor Kiel-spillerne slet ikke havde kræfter til at tale lørdag, var der ord fra dem søndag.

- Jeg kom her for at vinde, og det er selvfølgelig ærgerligt, at det så lige glipper til sidst i går efter en rigtig hård kamp mod Veszprem i går. Men jeg synes egentlig, at selv om vi var meget, meget langt nede lørdag aften, får vi egentlig vist høj moral og spillet en ganske fin kamp i dag, siger Niklas Landin.

Rene Toft Hansen (tv.) drømmer om at komme til OL (Foto: Per Rasmussen) Håndbold Efter uhyggelig skade: Danmarks stjerne kan måske nå OL

Han startede ude, men aner ikke hvorfor:

- Ingen anelse. Der var ingen aftale, træneren sagde bare, at jeg startede ude. Min hæl er jo heller ikke 100 procent, så den er selvfølgelig ekstra slidt nu oven på to hårde kampe på to dage – endda lidt mere end to kampe. Den er selvfølgelig slået lidt ekstra, siger Niklas Landin.

Du havde dine dueller med Mikkel!

- Nå, det lagde jeg nu ikke mærke til. Jeg tænker altså ikke så meget over, at jeg spiller mod danskere. En modstander er en modstander lige som så mange andre, men når man står over for en af verdens bedste, vil man selvfølgelig tage boldene fra ham, siger Niklas Landin, der på et tidspunkt også forsøgte at hjælpe dommerne til at stikke Mikkel Hansen en udvisning.

- Jeg var ikke sur. Jeg prøvede bare stille og roligt at forklare det til dommerne, siger målmanden med et skævt drag i den ene mundvig.

Mikkel Hansen scorede ni mål i første halvleg, men var alligevel på bænken det meste af anden halvleg, da PSG tabte 28-26 til Vive Kielce i semifinalen ved Champions League final 4 (Foto: AP) Håndbold Mikkel tævede bolde ind – og røg ud

Med 16 redninger – 38 pct. – en godkendt dag på jobbet. Tre parerede straffekast kan også altid få en bænk og en hal op at koge…

- Jeg ved ikke, hvornår jeg er helt tilfreds med min egen præstation. Der er selvfølgelig nogle bolde, jeg skal tage, og så er der måske nogle, jeg ikke burde have taget, men alligevel redder. Jeg ville gerne have haft nogle flere af de sidste lørdag aften, det er klart, siger Niklas Landin.

Han måtte dog lide den tort, at det netop var Mikkel Hansen, der høvlede Paris’ sidste, afgørende scoringer ind.

Det tæller ligesom ikke så alvorligt, når det er dén finale…

Mikkel Hansen scorede ti gange, men PSG tabte alligevel CL-semifinalen (Foto: TV3 Sport) Håndbold Mystisk: Hansen hamrede ni ind - sad på bænken efter pausen

Luka Karabatic og Ilija Brozovic i kamp om bolden. (Foto: AP) Håndbold Liderlig maskot stjal opmærksomheden

1 kommentar
Vis kommentarer