Mister førstepladsen: Kæmpe sensation rammer VM

Med en sejr på 29-26 slog Brasilien som det første hold ved VM i herrehåndbold Kroatien

Manglen på udskiftninger kan blive et problem til VM. Video: Jens Dresling

Foto: Olivia Loftlund. Boksning Palle revser håndbold: - Hvor er den sportslige værdi?

En af de helt store overraskelser ved dette års verdensmesterskab i håndbold fandt sted søndag.

Her lykkedes det Brasilien at besejre Kroatien, der inden opgøret havde vundet alle sine fem kampe i turneringen.

Brasilianerne vandt 29-26 og satte dermed de første point på kontoen i mellemrunden efter at have haft nul med sig fra det indledende gruppespil.

Kroatien missede med nederlaget muligheden for i hvert fald for en kort stund at lægge sig øverst i gruppen og nærme sig en plads i semifinalerne.

Domagoj Duvnjak og co. har stadig de fire point, de tog med sig fra den indledende gruppe.

Brasilien kom flyvende fra land, og midtvejs i første halvleg var sydamerikanerne foran med hele seks mål ved både 11-5 og 12-6 efter flere gange at have kastet bolden i et tomt kroatisk mål.

Artiklen fortsætter under billederne

Brasiliansk jubel. Foto: Ritzau Scanpix/Patrik Stollarz
Brasiliansk jubel. Foto: Ritzau Scanpix/Patrik Stollarz

Kroatien kæmpede forgæves. Foto: Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix
Kroatien kæmpede forgæves. Foto: Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix
 

Dennis Ceylan bekræfter søndag til Ekstra Bladet, at han stopper karrieren som professionel bokser. Foto: René Schütze Boksning Det er slut: Dansk topnavn bekræfter karrierestop

Kroaterne begyndte dog langsomt at finde en rytme. Det lykkedes dem i to omgange at bringe forskellen ned på tre mål, inden Brasilien lavede første halvlegs sidste mål og gjorde det til 17-13.

I starten af anden halvleg så det ud til, at Brasilien ville køre kroaterne over. Igen kom forskellen op på seks mål, og frustrationerne begyndte at vise sig hos Kroatien.

Men med et kvarter tilbage vågnede kroaterne op, samtidig med at de brasilianske kræfter virkede til langsomt at ebbe ud. Lige pludselig var der kun et enkelt mål mellem de to hold, og så var alt muligt.

Men med hård fight fik Brasilien igen skabt lidt distance til Kroatien, der til sidst løb tør for tid.

Resultatet var godt for Tyskland og Frankrig, der nu ligger til at tage semifinalebilletter i mellemrundegruppe 1. Det er netop de to hold, Kroatien skal møde i sine resterende kampe.

Tidligere på dagen blev VM's dårligste hold fundet, som du kan læse LIGE HER.

Gedeon Guardiola, Niklas Landin, Nedim Remili og Magnus Jøndal. Fire gode bud på spillere til dit manager-hold i mellemrunden. Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix, Jens Dresling, Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix og Henning Bagger Plus Nu spidser det til i VM-manager: Dem skal du købe

Leif Mikkelsen var tidligere landstræner for det danske herrelandshold i håndbold i perioden 1977-1987. Han førte holdet til en fjerdeplads ved VM i 1978, i 1982 og ved OL i 1984. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix Sport og Spil Hele historien om Danmarks første VM på hjemmebane: Tre mål fra finalen

Højre fløjen Niclas Ekberg spillede en stor kamp for Sverige. Han scorede syv mål i kampen. Foto: Jens Dresling Håndbold Efter kæmpe VM-chok: Bundprop får prygl

Foto: Olivia Loftlund. Boksning Palle revser håndbold: - Hvor er den sportslige værdi?

14 kommentarer
Vis kommentarer