Møllgaard klar til Champions League

Skjern har fået et wildcard til turneringen og håber at blive parret med Flensburg Handewitt

Henrik Møllgaard efter pokaltriumfen i marts - næste sæson skal Skjern bide skeer med de helt store i Champions League. (Foto: René Schütze)
Henrik Møllgaard efter pokaltriumfen i marts - næste sæson skal Skjern bide skeer med de helt store i Champions League. (Foto: René Schütze)

Skjern snuppede ganske vist ikke DM-guldet, men vestjyderne er alligevel klar til at spille Champions League på et tildelt wildcard. Dermed er der lagt op til fest og farver i den udvidede arena på Vestkysten, når Henrik Møllgaard og co. tager hul på den næste sæson.

- Det er nyt for mig. Jeg er lige kommet hjem efter møder, men det er da en fantastisk glædelig nyhed, siger Skjerns bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

- Vi har søgt om wildcard, og vi har da håbet på at få det, men intet er jo sikkert i denne verden, selv om Danmark de sidste mange sæsoner har haft deltagelse i turneringen af de danske mestre plus nummer to, som vi så blev i år, siger Carsten Thygesen.

- Det eneste, jeg ved, er at vi har lagt 10.000 euro for at søge om det wildcard, siger bestyrelsesformanden.

Skjerns sportslige leder, Carsten Thygesen overrækker trøje nr. 4 til nyerhvervelsen, den svenske landsholdsback, Markus Olsson (Foto: Anders Brohus) Håndbold Sådan scorede Skjern en svensk VM-spiller

Den ny udgave af Champions League bliver med flere hold og i en turneringsstruktur, der er så kompliceret, at bare grafik-udgaven af den får de fleste til hellere at  melde sig frivilligt til at samle samtlige skabe i Ikea efter de tilhørende manualer.

- Men uanset hvad, er vi stolte af at kunne deltage i turneringen for tredje gang i klubbens historie, og alt andet lige er der også bedre økonomi i Champions League end i EHF Cup. Specielt hvis vi kan trække attraktive modstandere som Flensburg Handewitt, hvor transportomkostningerne er minimale og interessen maksimal, siger Carsten Thygesen.

EHF beslutter på et møde 19. juni i Polen, hvem og hvor mange, der skal spille kvalifikation til den komplicerede turnering. Andre ’danskerklubber’ som Flensburg Handewitt og Magdeburg har også fået wildcards til den attraktive turnering, som kan komme til at byde på alt det bedste, Danmark kan levere af spillere på herresiden.

25 hold har kvalificeret sig som mestre eller som toere i hhv. Spanien og Tyskland. 12 hold deltager på wildcards i opløbet til turneringen, hvor gruppespillet starter med 28 mandskaber.

Daniel Svensson var glad, efter at tredjepladsen i EHF-Cup'en var spillet hjem. (Foto: Ernst van Norde) Håndbold Skjern nappede EHF-bronzen

0 kommentarer
Vis kommentarer