Mr. Nobody på ugens hold i Tyskland

Kim Sonne stod igen i aftes en blændende kamp for THW Kiel - og nu er andenkeeperen fra Skive på ugens mandskab i Bundesligaen

Kim Sonne er stille og rolig uden for banen - men redninger bliver fejret med store jubel-udbrud. Det kan de godt li' i Kiel... (Foto: AP)
Kim Sonne er stille og rolig uden for banen - men redninger bliver fejret med store jubel-udbrud. Det kan de godt li' i Kiel... (Foto: AP)

Hold kæft, hvor kan det gå stærkt i sport nogle gange. I sommer var der ingen ud over den nærmeste familie, venner og klubkammerater i Salling, der anede, hvem Kim Sonne er.

Nu er anden-keeperen fra Skive på Ugens Hold i verdens hårdeste og stærkeste håndbold-liga!

I aftes fejrede han så kåringen med en ny fremragende indsats og nye 12 redninger - de ni inden pausen - da THW Kiel på en super-svær udebane i Magdeburg vandt komfortabelt med 32-26 og dermed holder fast i ligaens førsteplads.

Kim Sonne blev hentet til THW Kiel som soleklart tredjevalg. Et ung-talent måske med udviklingspotentiale til at blive ’rigtig’ Bundesliga-målmand på sigt og fundet ved en pudsig tilfældighed: Kiel-træner Alfred Gislason var til træner-seminar i Silkeborg, hvor Skive-spillerne blev brugt som kegler og kaniner, og islændingen spottede talentet.

Se også: Sådan fandt Kiel hemmelig dansk helt

Transferen til tysk håndbold blev næsten betragtet som en vits. Men så blev der forleden brug for tredje-målmanden, da Kiel hverken kunne disponere over skadede Andreas Palicka eller den hårdt influenza-ramte Johan Sjöstrand.

Ind med dig. Ind fra start ... Kim Sonne indrømmer blankt, at han var mere end almindeligt nervøs, da topbraget mod Rhein-Neckar Löwen blev blæst i gang i Sparkassen-Arena foran 10.285 krævende tilskuere. I kampens allerførste angreb parerede han et forsøg fra Kiels største hadeobjekt, Löwen-fløjen Uwe Gensheimer, og stødte hårdt sammen med den tyske landsholdsspiller.

Se også: Knytnæve bliver husket før tysk håndboldbrag

- Så var jeg i gang. Den aktion var god for mig, så jeg virkelig kunne mærke, at jeg rent faktisk spillede. Det tryk behøver jeg, siger Kim Sonne til Kieler Nachrichten.

Mens man kan sige, at Kim Sonne og Niklas Landin ’spillede uafgjort’ i den interne målmands-duel i søndags, vandt den unge Kiel-keeper til gengæld duellen i aftes oveer den anden danske landsholdsmålmand Jannick Green, der kun nåede op på otte redninger i opgøret.

De kaldte ham Mr. Nobody i 'Tagesspiegel' efter Kim Sonnes første kamp. Efter onsdagens sejr i det gamle øst ved de, at kampen i Kiel ikke bare var et lucky punch – Kim Sonne ER klar, og den haste-indkaldte 42-årige norske veteran med AGK-fortiden, Steinar Ege, kan pænt passe sin plads på bænken og udnytte sin enorme rutine til at guide den 20 år yngre danske kollega til endnu flere parader.

Se også: Ukendt dansker blev helt i Kiel

På Ugens Hold i Bundesligaen deltager desuden i denne udgave 12-målsskytten Anders Eggert - men dagens samtaleemne i tysk håndbold er og bliver en 22-årig komet født i Skjern. Men affyret fra Salling. Skive-bremsen!

Se prøver på Sonnes kvaliteter fra weekendens topkamp:

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere