Mulle er tilbage efter ni måneder i fryseren

Den rapfodede strateg er dog kun med på et afbud ni måneder efter, hun sad og kukkelurede næsten et helt EM på bænken

Det kan godt være, Mulle har været en tur i landsholds-dybfryseren, men det var ikke kulden, der gjorde playmakeren stiv i maj, da hun oplevede et af periodens lyspunkter - mesterskabet med Nykøbing Falster. Foto/redigering: Per Rasmussen/Mikkel Cramon)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Mulle er tilbage!

De færreste havde troet, det nogen sinde ville ske, men mandag formiddag fik Kristina Kristiansen så alligevel et opkald fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der bad den vævre Nykøbing-strateg pakke tandbørste og et par sko i en taske og hurtigst muligt rykke mod Brøndby.

Kristina Kristiansen blev nærmest ydmyget under EM sidste december i Sverige, hvor hun måtte vente til kamp syv for at få de ti minutters spilletid, der blev hende til del. Det var i semifinalen mod Holland – og først da Danmark var uhjælpeligt bagud.

Siden har der ikke været brug for den speedede playmaker, der er blevet overhalet af Stine Jørgensens omskoling fra back til spilstyrer – og skytte – plus Lotte Grigel, som Mulle ellers i årevis dannede fast makkerpar med i duoen ’Chip og Chap’.

Klavs Bruun Jørgensen giver Kristina Kristiansen et kram. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun Jørgensen giver Kristina Kristiansen et kram. Foto: Lars Poulsen

Kristina Kristiansen var ikke med til Golden League i Frankrig i marts, ikke med til testkampen mod Tyskland i Aarhus i juni – ikke med på sommerens træningslejr. Alt tydede på, hun havde spillet sin sidste landskamp under Klavs Bruun Jørgensen, men hun har aldrig selv meldt fra, og nu er hun tilbage i bragende godt humør trods ni måneder i landsholds-dybfryseren.

Det er naturligvis skader, der har tvunget landstræneren til at agere før to EM-kvalifikationskampe mod hhv. Slovenien onsdag i Farum og i Island på søndag. Anne Mette Hansen har fået en korsbåndsskade, der i hvert faldt gør hende ukampdygtig i ugevis – og måske koster VM-slutrunden i december i Tyskland.

Mulle hilser på Lotte Grigel, den anden halvdel af den gamle duo Chip & Chap. Til højre Stine Jørgensen - og dermed tre playmakere på ét og samme foto... Foto: Lars Poulsen
Mulle hilser på Lotte Grigel, den anden halvdel af den gamle duo Chip & Chap. Til højre Stine Jørgensen - og dermed tre playmakere på ét og samme foto... Foto: Lars Poulsen

Louise Burgaard er også mødt op i lejren med en øm venstre skulder og misser formentlig den første kamp på onsdag, så nu må Klavs Bruun Jørgensen i stedet rokere rundt med brikkerne på andre snedige faconer.

Stregspilleren Stine Bodholt er også ramt (knæskade) og måske ukampdygtig hele ugen, og i hendes sted er indkaldt Rikke Iversen fra Silkeborg-Voel.

Mulle for fuld damp i Roskilde, hvor det hele på sin vis startede. Foto: /ritzau/Jonas Olufson Håndbold - 30. aug. 2017 - kl. 07:59 Mulles frygt: Tror de, jeg kigger på deres bryster?

Se også: Snydt! Nu fortæller Gravholt om bruddet med Klavs Bruun

Mulle gi'r den gas - igen i dag. Holdet fester bødekassen op, men på onsdag skal de lige på arbejde en sidste gang, inden 10 af mestrene siger farvel til klubben. Foto: Per Rasmussen Håndbold - 29. maj. 2017 - kl. 20:05 For fuld Mulle! Nu fester de sgu igen

Mulle blev præsenteret som 'spritstiv', da hun blev kaldt på scenen. Foto: Per Rasmussen Håndbold - 28. maj. 2017 - kl. 12:04 Smed alle hæmninger: Spritstiv Mulle stjal showet i guldfest

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen