Mulles frygt: Tror de, jeg kigger på deres bryster?

Håndboldstjernen vandt tirsdag aften sæsonens første pokal. Hun fortæller nu i ny bog, hvordan hun sprang ud som lesbisk - men moderen havde for længst luret hende

Dansk mester i slutningen af maj. Vinder af Super Cup i den første betydende kamp efter sommerferien!

Nykøbing Falsters danske mestre demonterede Randers – og deres gamle træner Niels Agesen – totalt i sæsonoptaktens første brag mellem mestre og pokalvindere. 30-23 til falstringerne.

Ni solide kasser af Kristina Kristiansen, der jo faktisk boltrede sig på en slags hjemmebane: Det var netop i Roskilde, Taastrup-tøsen for alvor fik drev i karrieren, droppede fodbolden og siden blev eksporteret til Holstebro, inden hun sammen med Niels Agesen tog turen til Sydhavsøerne.

Nu er hun så også blevet romanfigur i den forstand, at driftige isenkræmmere og andet godtfolk nede på ’Plutten’ snart har et digert bogværk, de kan slå op i, hvis det kniber med hukommelsen omkring Nykøbing Falster Håndboldklub.

Det er Folketidende-journalisten Jens-Christian Borre Larsen, der fortæller historien om klubben, der var helt nede at vende, før roe-ensilage langt om længe blev vekslet til ægte DM-guld.

Bogen hedder naturligt nok ’Vejen til DM-guldet’ og kommer i handelen i starten af september. Ekstra Bladet har fået lov at smugkigge i værket, hvor Kristina ’Mulle’ Kristiansen naturligvis spiller en fremtrædende rolle og har fået sit eget kapitel.

I det fortæller hun midt under en solbrille-test bl.a. historien om, hvordan hun ’breakede’ nyheden om, at hun er til kvinder. Hendes mor, Lene, fortæller også om den enorme glæde, lille ’Mulle’ vakte, da hun langt om længe kom til verden.

Mulle hamrer bolden mod mål i Super Cup-opgøret i Roskilde, hvor folkene fra Falster vandt sæsonens første pokal oven på mesterskabet lige før sommerferien. Foto: /ritzau/Jonas Olufson
Mulle hamrer bolden mod mål i Super Cup-opgøret i Roskilde, hvor folkene fra Falster vandt sæsonens første pokal oven på mesterskabet lige før sommerferien. Foto: /ritzau/Jonas Olufson

’Sammen med Per har hun oplevet den store sorg at miste tre børn. Lene var gravid for første gang i 1983, dernæst i 1985. To år senere lykkedes det, men Camilla døde to timer efter fødslen.

Glæden var derfor ekstra stor, da Mulle sund og rask kom til verdenen 13. juli 1989 på Taastrup Sygehus. I familien Kristiansen tier man ikke fortiden ihjel. Der bliver talt åbent om livets barske realiter.

- Vi plejer at sige, at Kristina har fået alt krudtet fra sine søskende, smiler Lene.’

Mulle-mor er – som de fleste mødre – ikke nem at narre, og hun havde for længst spottet, at lille Kristina, der sjældent kunne holde en kjole på i længere tid ad gangen, nok mere var til piger end drenge:

’Lene vidste godt, at datteren var lesbisk. Sådan noget ved en mor bare. Lene havde sagt til Per, at ’nu tror jeg lige, vi skal have en snak med Kristina.’

Selv benægtede Mulle, at hun var til piger. Det var først i bilen på vej hjem fra en træning i Roskilde, at hun sagde:

- Mor, du havde ret, ik’.

Mulle holdt sin seksuelle orientering hemmelig. I begyndelsen i Holstebro havde hun uden at fortælle det til nogen en kæreste fra Aalborg. En dag sendte hun en sms, der frit fra Mulles hukommelse lød sådan her:

- Hej familie og venner. Jeg har noget at fortælle. Jeg er lesbisk, og jeg har en kæreste. Jeg håber, at I stadig elsker mig.

Da kusinen Jane ringede, græd de begge inderligt.

- Det var en stor sten, der faldt fra mit hjerte, siger Mulle.’

General Mulle og hendes soldater har efterhånden en vis rutine i jubeldans. Nykøbing slog Randers sikkert i Super Cup-finalen. Foto: /ritzau/Jonas Olufson
General Mulle og hendes soldater har efterhånden en vis rutine i jubeldans. Nykøbing slog Randers sikkert i Super Cup-finalen. Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Nykøbing-stjernen har for flere år siden fortalt historien i Ekstra Bladet, men ridser i bogen nogle af sine bekymringer op:

’Jeg var bange for, at folk ikke ville gå i bad med mig. At de troede, at jeg inde i omklædningsrummet kiggede på deres bryster. Mulle ærgrer sig over, at hun i så lang tid kæmpede en indre kamp, før hun hvilede nok i sig selv til at turde stå ved sin homoseksualitet.

- Det var hårdt at skulle lyve om sin seksualitet. Jeg gik rundt og sagde, at der var nogle drenge, som så søde ud, men det var for at skjule, at jeg snakkede med piger. I dag synes jeg bare, at man skal sige det, som det er. Hvis der er nogen, som synes, at det ikke er fedt at have lesbisk veninde, kan de bare skride. Så er de ikke ens rigtige venner.’

Nykøbing Falster slår sin mestertræner i Super Cup-sejr

Mikkel og Paris pryglede Aalborg

Mulles menstruations-opråb: Derfor gør jeg det

For fuld Mulle! Nu fester de sgu igen