Mystik om bombers landsholds-pause

Ulrik Wilbek: - Han blev overtalt til at tage med til VM, og så slår det jo dobbelt hårdt, når man ikke får så meget spilletid

Kasper Søndergaard i dybe tanker under VM i Qatar. (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Søndergaard i dybe tanker under VM i Qatar. (Foto: Lars Poulsen)

Kasper Søndergaard meldte i starten af måneden fra til landsholdet på ubestemt tid. Ikke underligt. Den 33-årige flækker med den gyldne venstrehånd og de spektakulære gennembrud fik bestemt ikke meget spilletid under det semi-kiksede danske VM i Qatar i januar, og forhistorien gør det ikke sværere at forstå beslutningen:

Skjern-back’en var simpelt hen ved at melde fra allerede INDEN slutrunden i ørkenstaten!

- Kasper var meget i tvivl, men blev overtalt til at stille op, og så slår det dobbelt hårdt, når man ikke får så meget spilletid. Det er fuldt forståeligt – men sådan er vilkårene jo, siger sportschef Ulrik Wilbek.

(Foto: Lars Poulsen) Håndbold Kasper S må vente på svar

Kasper Søndergaard ønsker ikke selv at kaste lys over, hvor vidt han var på nippet til at melde fra allerede inden slutrunden.

Sikkert er dog, at bomberen – endnu engang – var tvivlsom til det sidste med en læderet tommeltot, der blev skadet i en af de sidste træninger før VM i starten af januar – og som til det sidste gjorde ham til en tvivlsom VM-deltager i rødt og hvidt.

Det var heller ikke en toptunet Kasper Søndergaard i vidunderlig balance, der fistrede op og ned ad hotelgangene på det fornemme Doha-hotel under løjerne i januar.

Kasper Søndergaard tager konsekvensen af et VM uden megen spilletid og har sat tilværelsen som landsholdsspiller på pause. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk stjerne dropper landsholdet på ubestemt tid

Siden er Skjern-back’en blevet opereret i knæet for brusk- og meniskskader, og han håber stadig at nå tilbage på håndboldbanen, inden sæsonen er slut:

- Det er otte dage siden nu, og vi har ti dage til Final Four-stævnet. Alt afhænger af, hvordan knæet hæver og i øvrigt arter sig, men foreløbig ser det fornuftigt ud – jeg tager dog ingen chancer, siger Kasper Søndergaard.

Henrik Møllgaard var den store skytte, da Skjern fik ramt på Füchse Berlin (Foto: Jens Henrik Daugaard) Håndbold Så du røgen, Gudmundur?

Han og Anders Eggert er de ’to eneste’, der efter sidste slutrunde har bebudet pause fra landsholdet, og Ulrik Wilbek forventer stensikkert ikke flere:

- Der er ikke andre, der overvejer det. Ikke hvad jeg ved af, siger sportschefen i DHF.

- Jeg forventer, og det er jeg sikker på, Anders også gør, at hans stop er midlertidigt. Jeg tog til Odense og talte med ham i tre timer, da han bad om en samtale, og vi blev enige om, at hvis han skulle tage en pause, fordi hans hoved var helt fyldt, så var chancen der nu. Jeg forventer – og det gør Gudmundur Gudmundsson også – at Anders Eggert er tilbage på landsholdet i efteråret, siger Ulrik Wilbek.

Men fremtiden kan godt blive grum for landsholdene, der bliver presset fra begge sider: Klubberne og de internationale interesseorganisationer.

- Når de udvider slutrunderne, tager de dagene fra de terminer, vi var sikret landsholdsarbejde. Det er helt vildt på herresiden lige nu, og jeg tror, vi i fremtiden risikerer at miste landsholdsspillere i en tidligere alder. Når de bliver først i 30’erne, bliver de presset til at beslutte, hvad de kan overkomme, siger Ulrik Wilbek.

13 kommentarer
Vis kommentarer