Mystisk: Hansen hamrede ni ind - sad på bænken efter pausen

Mikkel Hansen hamrede ni scoringer ind i første halvleg – og sad så ellers og blomstrede i 22 minutter på bænken efter pausen. Læs trænerens forklaring her

KØLN (Ekstra Bladet): Hvorfor brugte du ikke Mikkel!

Sjældent har et simpelt spørgsmål været så indlysende, og mon ikke gamle Noka Serdarusic også stille gentager det for sig selv, når han en af dagene får set videoen af Champions League-semifinalen igennem?

Hvis han altså tør!

For der skal fand’me nogle gode forklaringer hæftes på bilagene fra Køln, hvis den 65-årige bosnisk fødte kroat nogen sinde skal blive i stand til at forklare sine Qatar-arbejdsgivere, hvorfor Mikkel Hansen sad og blomstrede på bænken fra minuttal 36 og frem, til det var alt for sent – og alles war vorbei for Paris Handball.

Mikkel Hansen scorede ni mål i første halvleg, men var alligevel på bænken det meste af anden halvleg, da PSG tabte 28-26 til Vive Kielce i semifinalen ved Champions League final 4 (Foto: AP) Håndbold Mikkel tævede bolde ind – og røg ud

Danskeren havde tævet bolde i kassen efter noder inden pausen. Ni på 12 skud - og helsingoraneren holdt stort set ene mand PSG Handball inde i kampen scoringsmæssigt. Langskud, gennembrud, kontrastød, straffekast – you name it. Mikkel Hansen var den helt og altoverskyggende stjerne i Lanxess Arena de første 30 minutter af semifinalen mod Vive Tauron Kielce.

Danskeren kom ganske vist på banen ved tre straffekast og brændte de to. Men shit happens, og det var bestemt heller ikke manglende færdigheder fra syv meter, der faldt fra en super rutineret træner – hvis taktiske manøvrer i den kamp alligevel må tangere noget, der minder om håndboldfaglig pligtforsømmelse.

- Jeg vurderede i starten af anden halvleg, at Kielces forsvar var så offensivt, at Mikkel ikke ville komme til mange skud fra ni meter, hvor han er bedst. Derfor bragte vi spillere, der er bedre i mand-mand-spillet, hvor Mikkel ikke har sin største kompetence, forklarer Noka Serdarusic efter nederlaget.

Han afviste blankt, at danskeren skulle være skadet. Overhovedet ikke!

Mikkel Hansen sad på bænken uden at lade ansigtsudtrykket afsløre, hvordan han havde det, mens tilskuerne bare sad og ventede på, at hans lille pause var overstået – så de kunne se nogle flere smadrende flæk fra den danske superskytte.

Mikkel Hansen har længe haft tur i den i både Frankrig og Europa. (Foto: Aleksander Djorovic/POLFOTO) Håndbold Overdynger Mikkel med ros: Her har Europas score-konge forbedret sig

Men han blev først bragt i spil, da Igor Vori halvandet minut før tid blev sendt ud med et direkte rødt kort i nakken for en ulovlighed, der selvfølgelig blev fanget af tv – og med introduktionen af nye regler har dommerne denne weekend mulighed for at benytte sig af elektroniske hjælpemidler, når dramaerne i dramaet skal afgøres og straffen udmåles. På det tidspunkt var PSG Handball bagud 27-25 – med sølle ét minut og 21 sekunder retur.

- Vi tabte ikke på forsvaret i dag. Når vi kun indkasserer 26 mål, plejer vi at vinde – jeg kan ikke huske, vi har tabt, når vi selv har lavet 26 eller 27 mål, forsøger Noka Serdarusic sig.

Jamen, det var sgu da endnu en god grund til at bringe Mikkel Hansen, der jo udmærket kan sætte en modstander i mand-mand situationer – og gjorde det inden pausen. Specielt på en dag, da superstjernen Nikola Karabatic lignede en svag skygge af sit store jeg, Daniel Narcisse ikke var på toppen, og Thierry Omeyer først plantede vigtige redninger efter en sløj første halvleg.

- Vi kæmpede håndbold, vi spillede ikke. Når vi spiller, kan vi slå alle, siger Noka Serdarusic.

Nå, men det bliver altså ikke i år, millionærklubben fra den franske metropol får fuld valuta ud af en trup, der ifølge franske kilder koster imponerende 125 mio. kroner at fylde benzin på. Det er godt og vel 55 mio. kroner flere end ellers mægtige THW Kiels budget!

Mikkel Hansen stirrede efter slutfløjt op på måltavlen med alle tegn på vantro malet i ansigtet. Han fulgtes fra banen med Henrik Møllgaard, der også lignede dagens mest skuffede jyde i Køln.

- Det er forfærdeligt! Det har været en rigtig lorte-uge, hvor vi først tabte den franske pokalfinale til Montpellier og så nu dette, der bare er meget, meget værre. Det skulle have været en kæmpe oplevelse, men nu er det rent øv, siger Henrik Møllgaard.

Håndbold Storroser Mikkel Hansen: Han er bedre end nogensinde

Han var udmærket tilfreds med dommerne og vurderer, at en enkelt eller to angrebsfejl og dommer-vurderinger i begge ender af banen var det lidt, der skilte holdene ad i den dramatiske semifinale.

- Det var super tæt, siger manden, der fik lov at score kampens sidste mål, da han reducerede til 28-26 kort før tid. Verdens mest ligegyldige mål.

- Nu skal vi ’overstå’ sidste runde i den franske liga, hvor vi skal fejres for mesterskabet og have pokal og medaljer. Det orker man jo næsten ikke tænke på lige nu, siger Henrik Møllgaard, der sammen med Mikkel Hansen og de franske stjerner skal forsøge at sætte sig op til søndagens kamp om bronze-medaljerne i årets Champions League.

- Den bliver svær at sætte sig op til, som vi har det lige nu, erkender den danske forsvarskæmpe ærligt.

Mikkel Hansen kom aldrig ud til talestreger efter kampen. Dertil var skuffelsen efter sin tredje mislykkede tur til Køln for stor.

4 kommentarer
Vis kommentarer