Nikolaj efter stor triumf: Glæder sig til Mensahs jule-and

Den kommende landstræner fik en stor skalp på sin gamle hjemmebane og fejrer to point og juleaften sammen med sovs, kartofler, Mads Mensah og en and i samlesæt

Nikolaj Jacobsen puster ud efter sejren i Kiel. De elsker ham stadig i Sparkassen Arena, for hans seks aktive sæsoner glemmer ingen - men lige præcis onsdag aften var de mange lokale fans nok knap så begejstrede for danskeren... Foto: DPA
Nikolaj Jacobsen puster ud efter sejren i Kiel. De elsker ham stadig i Sparkassen Arena, for hans seks aktive sæsoner glemmer ingen - men lige præcis onsdag aften var de mange lokale fans nok knap så begejstrede for danskeren... Foto: DPA

Det er altid en kæmpe skalp at slæbe en sejr med hjem fra Kiel, og for den tidligere ’Zebra’ Nikolaj Jacobsen er det naturligvis helt specielt. Den kommende landstræner leverede oven i købet en stor præstation fra bænken med overraskende og vekslende forsvars-formationer, da Rhein-Neckar Löwen onsdag aften vandt 29-26 på en ultra svær udebane.

- Selvfølgelig er det stort at vinde i Kiel, og jeg og spillerne er naturligvis sindssygt glade for de to point, meeen… Der er lang vej endnu, og vi ved, vi højst sandsynligt senere på sæsonen skal vinde en svær udekamp i Flensburg, fordi vi tabte hjemme til dem. Og allerede 2. juledag skal vi på en tilsvarende barsk opgave i Magdeburg, siger Nikolaj Jacobsen.

Flensburg Handewitt storsejrede 35-24 i HSC 2000 Coburg og fører Bundesligaen a point med de forsvarende mestre fra Rhein-Neckar. Begge har blot smidt to point efter halvdelen (17 kampe) af ligaen, mens THW Kiel på tredjepladsen har kylet fire væk. Det er unægtelig de små marginaler bøjet på tysk, der afgør et mesterskab engang i maj – og i sidste ende kan målforskellen nok engang tjene eller koste et mesterskab.

Mads Mensah og de øvrige Rhein-Neckar Löwen spillere i jubel-hopsa efter 29-26 på en super svær udebane. Næste opgave for Mensah: Juleanden med tilhørende Vienetta-is. Foto: DPA
Mads Mensah og de øvrige Rhein-Neckar Löwen spillere i jubel-hopsa efter 29-26 på en super svær udebane. Næste opgave for Mensah: Juleanden med tilhørende Vienetta-is. Foto: DPA

- Vi kunne jo have sat det hele til denne jul med to svære udekampe, og nu kan vi foreløbig glæde os over, at vi i hvert fald har tjent to af fire besværlige point hjem, siger Nikolaj Jacobsen efter en nordtysk overnatning fra lufthavnen i Hamburg, hvorfra truppen har sat kursen mod Frankfurt.

Har du vundet i Kiel før?

- Masser af gange. Jeg spillede der i seks år, haha!

Jo, men som gæst for pokker!

- Første år spillede vi uafgjort, sidste år tabte vi med 11 – og nu har vi vundet. Så jeg har både prøvet at få røvfuld og vinde i Sparkassen Arena.

Topopgøret blev ikke nogen dansk festforestilling: Niklas Landin startede inde i zebra-buret, men fik ikke fat og blev erstattet af Andreas Wolff, og en sygdoms-svækket René Toft Hansen scorede ganske vist to gange, men brændte også to enorme chancer helt fri.

Mads Mensah trak to Kiel-udvisninger og måtte selv i boksen en enkelt gang i et opgør, hvor den brølstærke holbækker primært havde defensive opgaver og ikke løsnede så meget som ét skud.

- Det var en holdpræstation, hvor Andreas Palicka især stod stærkt i anden halvleg, beretter Nikolaj Jacobsen. Svenskeren præsterede ligesom Andreas Wolff i Kiel-målet 40 pct i redninger, mens Niklas Landin blev bon’et for beskedne to redninger og 12,5 pct. på regnearket.

Næste opgave for Nikolaj Jacobsen bliver juleaften hos Mads Mensah, der traditionen tro står for juleanden, mens cheftræneren leverer sovs og kartofler.

- Plus de lune kartoffelchips! Det kan også komme på tale at investere i Vienetta-is, som jeg jo er gammel nok til at huske – eventuelt festet op med et par stjernekastere, afslører Nikolaj Jacobsen.

Slipper Mensah igen i år af sted med at ’nøjes’ med andebryst og lår – eller skal der en hel and i ovnen?

- Det er jo meget ghanesisk inspireret, som du kan høre, men han har dispensation til at levere and i samlesæt, for i denne sag går vi efter det sikre snarere end eksperimenterne. Det er en skræmmende tanke at ende op uden and, kun med sovs og kartofler. Det ville være skidt at skulle haste ned på den nærmeste tankstation efter et glas med fire Bockwurst. Vi tager ingen chancer, siger Nikolaj Jacobsen.

Nikolaj Jacobsen har de værktøjer der skal til for at kunne overtage det danske landshold. Foto: AP Håndbold Ny dansk landstræner: Derfor er han det rigtige valg

Gudmundur Gudmundssons kontrakt udløber til sommer, og derefter tiltræder Nikolaj Jacobsen. Foto: All Over Press Håndbold Håndboldkommentator om ny landstræner: Fremragende, men der er et problem

Håndbold Officielt: Han skal være ny dansk landstræner

0 kommentarer
Vis kommentarer