Nikolaj Jacobsen fanget i bizart kaos: Det er noget vrøvl!

Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen skal spille to kampe samme dag. EHF afviser klubbens kritik

Stemningen mellem det europæiske håndboldforbund (EHF) og Nikolaj Jacobsens tyske klub Rhein-Neckar Löwen er på frysepunktet.

Torsdag kom det frem, at klubben er nødt til at sende andetholdet til den vigtige Champions League-ottendedelsfinale mod polske Kielce lørdag 24. marts, fordi Rhein-Neckar Löwen samme dag har en topkamp mod Kiel i Bundesligaen blot to timer senere. 1000 kilometer fra den planlagte udekamp i Polen.

Ekstra Bladet har talt med Nikolaj Jacobsen, der bekræfter, at tyskerne er nødt til at stille med reserveholdet i Champions League-kampen, som direktør Jennifer Kettemann torsdag fortalte.

- Ud fra et sportsligt synspunkt synes jeg, det er rigtig ærgerligt, at det her bliver udfaldet, siger han.

- Har I nogen som helst chance for at få et resultat med jeres reservehold, så I kan komme videre med stærkeste hold i returkampen?

- Nej, det har vi ikke. Så er vi ude. Det er klart, siger han om muligheden for avancement i Champions League.

Nikolaj Jacobsen har dog ikke helt opgivet håbet om, at der findes en løsning.

- Vi håber og beder stadigvæk til, at der kan findes en fornuftig løsning på det, så vi kan stille med det bedste hold i begge kampe. Men sådan ser det ikke ud lige nu, siger han til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet..

Nikolaj Jacobsen forstår ikke EHF's beslutning om, at kampene skal spilles samme dag. Foto: AP
Nikolaj Jacobsen forstår ikke EHF's beslutning om, at kampene skal spilles samme dag. Foto: AP
 

Hensyn til spillernes helbred
Hos EHF mener man dog ikke, at ansvaret skal findes i egen hule. Ekstra Bladet har været i kontakt med mediechef i EHF, JJ Rowland. Han henviser dog til den udtalelse, som forbundet fredag eftermiddag lagde på deres hjemmeside.

Her fremgår det, at planlægningen af kampkalenderen for denne sæson allerede blev planlagt i samarbejde med de nationale forbund for to år siden, og at EHF ikke har været taget med på råd, da det tyske forbund besluttede at lægge kampen mellem Kiel og Rhein-Neckar Löwen samme dag.

Rhein-Neckar Löwen undrede sig torsdag over EHF's manglende vilje til at skubbe Champions League-kampen til dagen efter - søndag. Den kritik banker EHF dog tilbage til afsender.

- Forespørgslen om at spille søndag 25. marts blev afvist, fordi EHF tog hensyn til spillernes helbred og kravene til at spille to kampe på højeste niveau to dage i træk.

Den udmelding giver den danske træner ikke meget for.

- Det, synes jeg, er noget værre vrøvl. Vi har selv ønsket det, og sidst der tvang de os jo til at spille dagen efter i Barcelona, så jeg ved ikke, hvad der har ændret sig på de tre måneder.

- Det bunder meget dybere. Det er jo ikke første gang, at EHF og det tyske håndboldforbund ikke kan finde ud af at lægge tingene fornuftigt. Jeg synes, det er mærkeligt, at de pludselig vender rundt på en tallerken nu. Det her problem kunne være løst, hvis bare de lod os spille om søndagen, som vi selv har ønsket, siger Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

Brokkede sig voldsomt i november
EHF derimod giver Rhein-Neckar Löwens brokkerier over en lignende situation i november sidste år skylden for afvisningen. Ved den lejlighed skulle den tyske klub spille mod Barcelona i en Champions League-kamp blot 25 timer efter en kamp i Bundesligaen.

- Det spillede også ind, at repræsentanter fra Rhein-Neckar Löwen kritiserede EHF voldsomt i november 2017, lyder det med henvisning til, at den tyske klub brokkede sig over planlægningen.

Desuden bekræfter man, at den tyske klub fik tilbudt at opgive deres hjemmebanefordel i sidste kamp. I så fald kunne kampen afvikles onsdag 21. marts.

Den idé har Nikolaj Jacobsen og co. dog afvist med den begrundelse, at man ikke vil opgive en fordel, som man har kæmpet sig til i gruppespillet.

Mads Mensah Larsen må formodes at skulle spille med førsteholdet i Bundesliga-kampen mod Kiel 24. marts - i stedet sender man reserverne til Champions League i Polen. Foto: All Over Press
Mads Mensah Larsen må formodes at skulle spille med førsteholdet i Bundesliga-kampen mod Kiel 24. marts - i stedet sender man reserverne til Champions League i Polen. Foto: All Over Press
 

Kæmpe kaos: Nikolaj sender andetholdet i Champions League

Chok i badminton-verdenen: 35-årig All England-mester død

Wozniacki hylder brandvarm stjerne: 'Han har været fantastisk'