Nikolaj Jacobsen om historisk titel: Derfor vandt vi

Rhein-Neckar Löwen sikrede sig søndag det tyske mesterskab for første gang i klubbens historie

Rhein-Neckar Löwen vandt søndag den tyske Bundesliga i håndbold med et forspring på et point ned til nummer to, danskerkolonien Flensburg-Handewitt, mens den mangeårige mester Kiel sluttede på tredjepladsen seks point efter.

Det er ikke mindst forsvaret, der gjorde Rhein-Neckar til sæsonens mest stabile mandskab. Holdet indkasserede 704 mål i sæsonens 32 kampe, hvilket var 81 færre end den nærmeste forfølger. Og 118 færre end Kiel.

- Opdækningen var grundlaget. Det er grunden til, at vi er på førstepladsen, siger holdets danske træner, Nikolaj Jacobsen, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Nikolaj Jacobsen har gjort Rhein-Neckar Löwen til tyske mestre for første gang. (Foto: AP) Håndbold Dansk triumf - skriver tysk håndbold-historie

For den offensive del fremhævede han den schweiziske playmaker Andy Schmid, der i denne sæson har tordnet bolde i kassen.

164 mål scorede han i sæsonens 32 kampe.

- Når han har spillet dårligt, har vi oftest heller ikke spillet godt som hold, siger Jacobsen om schweizerens betydning.

Det var Rhein-Neckar Löwens første mesterskab. Klubben har været meget tæt på de seneste to sæsoner, hvorfor forløsningen var stor, da titlen søndag blev en realitet med udesejren på 35-23 over Tus N-Lübbecke.

- I dag skal det bare fejres, jubler den danske mestertræner.

Ud over Jacobsen har klubben dansk islæt i skikkelse af landsholdsspilleren Mads Mensah Larsen.

Udskældte Klavs Bruun kunne glæde sig over en tiltrængt storsejr. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Udskældt Klavs Bruun fik storsejr – over Portugal

Klavs Bruun er faldet i kulturkløften mellen herre- og kvinde-håndbold. (Foto: Anders Brohus) Jan Jensen Klavs Bruun er en rigtig god - herretræner

0 kommentarer
Vis kommentarer