Nikolaj jubler: Vigtigste mand klar til VM

René Toft er i klar fremgang og nu meldt klar til VM – landstræner udtager 18 mand til slutrunden

René Toft Hansen i aktion under EM i januar i Kroatien. Her i nærkamp med en tysk bulldozer, stregkæmpen Patrick Wienzek - blandt venner 'Bam-Bam'. Foto: Lars Poulsen
René Toft Hansen i aktion under EM i januar i Kroatien. Her i nærkamp med en tysk bulldozer, stregkæmpen Patrick Wienzek - blandt venner 'Bam-Bam'. Foto: Lars Poulsen

Nikolaj Jacobsen har fået sin julegave!

Forsvarsgeneral René Toft har meldt sig kampklar i nationens tjeneste til VM på hjemmebane efter et lille år med voldsomme lyskeproblemer. Men udsmideren fra Salling og Veszprem er med i den 18 mands-trup, landstræneren onsdag har lanceret før en slutrunde, der for dansk vedkommende åbner i Royal Arena og fortsætter i Herning.

- Der er selvfølgelig et lille spørgsmålstegn ved René, men i og med, han har spillet stort set samtlige kampe i den ungarske liga for klubben siden slutningen af oktober og har trænet godt med, så er jeg ret fortrøstningsfuld, siger Nikolaj Jacobsen.

Danskeren er dog ikke blevet brugt i Champions League, og Nikolaj Jacobsen erkender blankt, at den ungarske liga er temmelig langt fra den europæiske top, når man lige ser bort fra de få store klubber med voldsom økonomi.

- Ligaen halter noget efter den danske i kvalitet, og Veszprem vinder alle kampe med 15-20 mål, så han er jo ikke blevet testet på højeste niveau. Men fysisk har han jo løbet frem og tilbage, og nu får han oven i købet en fornuftig juleferie, fordi ligaen er lukket for i år, siger landstræneren.

- Jeg havde selvfølgelig allerhelst set René i aktion i Champions League, men det er jo ikke mit valg. Til gengæld har jeg været i jævnlig og nærmest daglig kontakt med ham for at høre, hvordan det går – og der er klar fremgang. Han mærker en smule til lyskeskaden, men den generer ham ikke som sådan, og det er indlysende, at en René tæt på 100 pct., der kan spille fuld tid i forsvar, bliver en meget vigtig spiller for Danmark i VM, siger Nikolaj Jacobsen.

Han har af samme årsag valgt at udtage Simon Hald som ekstra stregspiller til en trup, der tæller hele 18 navne – altså to ud over de 16, han kan skrive ind i turneringen. Men to ekstra spillere giver optimale muligheder for netop at pause René Toft under træningerne, og da VM bortset fra semifinaler i Hamburg foregår på dansk grund, er et par mand ekstra ikke nogen stor udskrivning. Holdene må skifte en spiller tre gange under slutrunden.

211 cm høje Nikolaj Markussen er endelig med i en slutrundetrup, hvor han har fået pladsen i stedet for den halvskadede Michael Damgaard.

- Med Nikolaj får jeg den spiller, der minder mest om Mikkel Hansen som skytte, og med Rasmus Lauge og Mads Mensah er vi fint dækket ind, når det gælder duel- og forsvarsspillere, siger Nikolaj Jacobsen, der også regner med, at den pt halte Niclas Kirkeløkke møder totalt fit i lejren 28. december.

De 18 spillere i VM-truppen:

Målvogtere

Niklas Landin, THW Kiel

Jannick Green, SC Magdeburg

Stregspillere

René Toft Hansen, Vészprem

Henrik Toft Hansen, PSG Paris

Anders Zachariassen, Flensburg-Handewitt

Simon Hald, Flensburg-Handewitt 

Fløjspillere

Casper U. Mortensen, FC Barcelona

Magnus Landin, THW Kiel

Lasse Svan, Flensburg-Handewitt

Hans Lindberg, Füchse Berlin

Bagspillere

Mikkel Hansen, PSG Paris

Nikolaj Markussen, Bjerringbro-Silkeborg

Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold

Mads Mensah, Rhein-Neckar Löwen

Rasmus Lauge, Flensburg-Handewitt

Morten Olsen, TSV Hannover-Burgdorf

Niclas Kirkeløkke, GOG

Nikolaj Øris, Bjerringbro-Silkeborg

Mikkel Hansen skal spares i forsvaret og mest bruges til at dække fløj i offensivt forsvar. Henrik Møllgard med ryggen til kan få en central rolle under VM i Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Håndbold Bekymret før VM: Det er foruroligende

Klavs Bruun Jørgensen gemmer ansigtet i hænderne til slut. Foto: Lars Poulsen Håndbold Er det her det, forbundet betaler 1,6 mio. kr. for om året?

Foto: Claus Bonnerup Håndbold Skadet René Toft melder fra til EM-kvalifikation

0 kommentarer
Vis kommentarer