Nøddesbo skruede op: Hvorfor ikke blive ved?

Jesper Nøddesbo fik problemer med ryggen op til kampen, men det forhindrede ham ikke i at udnytte sit Barcelona-kendskab til Qatar-keeperen

Jesper Nøddesbo viste sit værd mod Qatar og var en af banens bedste. (Foto: Lars Poulsen)
Jesper Nøddesbo viste sit værd mod Qatar og var en af banens bedste. (Foto: Lars Poulsen)

ROUEN (Ekstra Bladet): Det kan både være godt og skidt at have et hold i ryggen.

Jesper Nøddesbo ved det, for den store stregspiller, der tidligere har døjet med diskosprolaps mærkede faktisk op til kampen mod Qatar, at den gamle, slidte ryg begyndte at gøre knuder, så han blev længe i omklædningsrummet efter kampen for at tale ryggen igennem med fysioterapeut Peter Poulsen.

Problemerne forhindrede dog ikke den ’arbejdsløse’ Barcelona-spiller i at score en række flotte mål på gevindbolde af den anden verden, og det var i sandhed delikatesser, et kræsent fransk håndboldpublikum i Rouen forstod at værdsætte.

- Det er sgu nogenlunde de samme skruebolde, jeg altid har brugt, siger Jesper Nøddesbo og griner, mens han blankt afviser, at han har raffineret sin specialitet.

- Jeg kender jo Danijel Saric fra vores tid sammen i Barcelona, så jeg vidste, at han ikke er så stor fan af dem. Jeg brændte en afslutning, hvor jeg skød hårdt, og så tænkte jeg: Hvorfor så ikke blive ved med at skyde bløde skruebolde, når de går ind?

Se også: Danmark begravede Qatar

Og det gjorde de. Jesper Nøddesbo drejede elegant fire bolde uden om den store målmand, da Danmark relativt overbevisende slog Qatar 31-26 efter 15-13 ved pausen i åbningen på Golden League i Frankrig.

Folk kunne jo også li’ det…

- Jaja, og det er jo også en vigtig ting, siger Jesper Nøddesbo, der i den mere alvorlige kategori ser kampen nogenlunde således:

- Jeg synes, vi får fint udbytte af, at vi i nogen tid har forsøgt at finpudse vores forsvar i forsøget på at dække os ind i forhold til det hul, René Toft Hansens skade selvfølgelig kommer til at give. Kommunikation bliver vigtig for os, og der har vi på tidspunkter stadig nogle problemer, hvor vi bliver udstillet i dag, siger Jesper Nøddesbo.

- Når vi ikke har brugt mere tid sammen, så SKAL vi snakke mere sammen, så én i hvert fald gør noget, konstaterer han.

- Vi får okay styr på det. Det bliver ikke verdens bedste kamp, men jeg synes faktisk, vi får et fint resultat. Det er trods alt nummer to fra VM sidste år, vi spiller mod – og slår, siger Jesper Nøddesbo.

- Vi får prøvet nogle gode ting af, og hvis vi både kan vinde og samtidig prøve ting af, så må man sige, vi får det optimale ud af kampene. Vi er godt på vej. Der er selvfølgelig et par kampe, hvor vi kan nå at rette nogle ting til, men generelt ser det fint ud. Men der er stadig et stykke vej, hvis vi skal op og slå de allerbedste. Vi har forståelsen for spillet, og hvis vi kan tilføre mere kommunikation, så skal Gudmundur nok vise os nogle ting på video, det kan alle være helt sikre på, siger Jesper Nøddesbo.

Hvordan har ryggen det så nu?

- Det er jo ikke en skade som sådan, men jeg fik lidt med den op til kampen – mere en indikation af, at jeg skal passe lidt på mig selv. Men jeg kunne jo spille en hel kamp, så værre er det ikke. Det handler om mobilitet, jeg er jo ikke 22 længere, siger Jesper Nøddesbo og griner.

Se også: Trods dansk sejr: Her er landsholdets helt store problem

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere