Nøddesbos drøm knust i sidste sekund

FC Barcelona slået ud af Champions League af Vardar Skopje – intet danskermøde i finalen i morgen

Følg Håndbold

KÖLN (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo har drømt om sin tredje titel. At vinde Champions League tre gange som den eneste dansker og få den perfekte sortie i FC Barcelona, inden han til sommer stikker hjem til Danmark og kaster glans over ligaen i den kommende sæson.

Luka Cindric smadrede den drøm efter et drama af en kamp.

Vardar Skopje knuste Jesper Nøddesbo og FC Barcelona med en træffer helt oppe i krogen til 26-25 efter makedonsk 13-12 føring ved pausen, og dermed må FC Barcelona nøjes med at spille om kejserens skæg og bronze søndag mod Veszprem, der tabte deres semifinale til PSG Handball.

16.1.28637495.jpg
Bum! Der sidder noget af en torden-næve på Vuko Borozan, og når den 23-årige montenegriner fyrer kanonen af og sender den skamskudte bold i kassen via undersiden af overliggeren med et dumpt drøn, går der et sus gennem Lanxess Arena – uanset om tilskuerne holder med det ene eller det andet hold.

Men det gør der også, når Jesper Nøddesbo med en teleskop-arm af den anden verden griber en umulig bold midt i en klynge af makedonere, får tag i kuglen i samme øjeblik, han bliver smadret i gulvet – og bliver tilkendt et straffekast. Danskeren knytter næverne og saver med underarmene op mod den catalanske koloni i det ene hjørne og brøler BUUUUUH, så det kan høres.

Og der bliver efterfølgende scoret fra syv meter.

Danskeren fik i den grad lov at lege med. Det blev kun til et par yderst kortvarige indsatser af minimal varighed inden pausen, men han fik ti gode minutter i starten af anden halvleg, hvor Barcelona ellers hang lidt i bremserne.

Catalanerne kom bedst fra start i semifinalen mod Vardar Skopje og gik i front 8-5, men blev hentet igen ved 10-10 og var bagud 12-13 ved pausen. Skopje havde længe teten derefter og førte med en og to helt frem til 21-19 i det 49. minut, men når man så lige kan sætte en mand som Kiril Lazarov – i øvrigt makedoner – ind fra bænken og hamre et par bolde i kassen, så er man jo trupmæssigt set meget hæderligt kørende.

16.1.28637494.jpg
Skarpskytten tog bogstaveligt forstand sagen i egen venstrehånd og hamrede bold efter bold ind bag Arpad Sterbik i et opslidende slag mod scoren og tiden på uret. Det sidste med sølle 16 sekunder retur til udligning 25-25, men Vardar time-out og bolden i næverne længe nok til at sikre sejren i ordinær spilletid.

Drama, drama, drama. Og Luka Cindric.

Der var lagt op til en målmandsduel mellem den klejne Perez de Vargas i Barcelona-buret og kæmpen Arpad Sterbik, der har gjort så ondt på så mange modstandere i en hulens masse år. Bare spørg de danske landsholdsspillere, hvordan de havde det med ham efter den tabte VM-finale i Barcelona, dengang han optrådte for Spanien.

Perez de Vargas manglede lige den sidste redning…

Mikkel Hansen og PSG er i finalen. Se alle Hansens syv kasser fra semifinalen her:

Og læs meget mere om kampen her:
Mikkel og Paris gik endelig i finalen

Kæmpe hæder til Mikkel Hansen

Husker du? Her er de glemte sportsstjerner

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.