Nordisk brag i vente: Dem kan Danmark møde i kvartfinalen

Norge, anført af en ung stjerne, imponerer stort ved VM i Frankrig. I 1/8-finalen bankede de Makedonien. Derfor bliver de Danmarks modstander i kvartfinalen, hvis Danmark vinder over Ungarn

Norge er klar til kvartfinalen, hvor de kan møde Danmark. Foto: All Over Press
Norge er klar til kvartfinalen, hvor de kan møde Danmark. Foto: All Over Press

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet): Allerede inden VM-1/8-finalen mellem Norge og Makedonien gik i gang lørdag eftermiddag, var der gang i hallen i Albertville.

De makedonske tilskuere skrålede ’Macedonia, Macedonia, Macedonia!’ med sådan en kraft, at vibrationerne kunne mærkes i skisportsbjergene rundt om byen. Men selvom de makedonske tilskuere gjorde, hvad de kunne for at pumpe deres håndboldhelte frem til sejr med klappølser, pifterier og slagsange, var der intet at stille op.

Norge var, anført af det 20-årige stjernefrø Sander Sagosen, alt for suveræne. Og makedonerne begik alt for mange fejl. Derfor vandt de norske kæmper med overbevisende 34-24.

Det betyder, at nordmændene kan blive Danmarks modstander i kvartfinalen i Albertville. Altså, hvis vi vinder over Ungarn søndag.

Kommende stjerne storspillede
Hvis ikke han allerede er en stjerne, så bliver han det meget, meget snart. 20-årige Sander Sagosen på venstre back gjorde stort set, hvad der passede ham kampen igennem. 195 centimeter høje back scorede seks gange.

Det er i den grad en herre, Danmark skal analysere. Han er Norges svar på Mikkel Hansen. Og pudsigt nok skifter den fænomenalt skydende back netop til Hansens klub Paris Saint-Germain fra den kommende sæson, hvor han kommer i ’lære’ hos den danske verdensstjerne.

Man selvom han bliver lærling, er han allerede en kæmpe trussel, som Danmark bør have stor respekt for.

Både afleveringer og afslutninger er på et meget højt niveau. Det beviste han mod Makedonien.

Var godt med
Makedonerne var ellers ganske godt med og førte flere gange i første halvleg, der dog endte med en 12-10-føring til Norge.

I anden halvleg smuldrede det som et tørt baguette for det excentriske hold mod øst.

De satsede alt ved at spille syv mod seks i angrebet. Men de faldt alt for ofte over hinanden og lukkede rummene ned i stedet for at skabe bredde.

Og når de mistede bolden i opbygnings- eller afslutningsspillet, erobrede Norge bare bolden og kylede den i en tom, makedonsk kasse.

Det var ikke kun Norges forsvarsspil, som stoppede makedonerne, eller Sander Sagosen i angrebet, som imponerede. Højrebacken Eivind Tange havde også tur i den scorede mange fine mål fra distancen.

Samtidig stod Team Tvis/Holstebro kæmpen Torbjørn Bergerud en rigtig fin kamp i det norske mål. Ham må Danmark ikke få skudt varm.

Altså, hvis vi møder Norge tirsdag klokken 16 i kvartfinalen…  

Se også: Trods dårlig stemning - Ungarn lader Toft spille

Se også: VM-debut og masser af fejl: Det var mega fedt!

Se også: Åh, Gud: Sværest mulige modstander for Gudmundur

Se også: En mand viste klassen: Her er de danske karakterer

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere