Nordmænd drømmer om mere efter historisk sølvmedalje

De norske håndboldherrer er enige om, at de en dag skal stå øverst på skamlen ved et mesterskab

Foto: AP.
Foto: AP.

Der var ikke mange, der havde spået de norske håndboldherrer store chancer for at ende årets VM-slutrunde med medaljer om halsen.

Alligevel blev det søndag til de første slutrundemedaljer nogensinde til norske håndboldherrer, der søndag tabte VM-finalen til Frankrig med cifrene 26-33.

Og den historiske sølvmedalje luner hos nordmændene, der dog alligevel tillader sig at drømme om endnu mere fremover.

- Lige nu er jeg vanvittigt stolt af spillerne, og det har jeg også sagt til dem. Og en dag er det os, der skal stå øverst, siger træner Christian Berge.

Det samme budskab har den norske profil Sander Sagosen, der til sommer skifter fra Aalborg Håndbold til den franske storklub Paris Saint-Germain.

- Det føles lidt skidt lige nu. Vi skulle gerne have stået med en anden farve rundt om halsen, men sådan er livet. En dag skal vi stå på toppen, siger han.

Foto: AP
Foto: AP

Han mener, at nordmændene gik lidt i stå i finalens anden halvleg.

- Frankrig havde for mange strenge at spille på. Vi løb lidt tør for kræfter og lavede en del tekniske fejl. Det bliver man straffet for mod Frankrig, lyder det fra Sagosen, der i øvrigt blev valgt til turneringens stjernehold.

Bagspilleren Kent Robin Tønnesen er også en smule skuffet efter nederlaget, selv om mange ting gik godt undervejs i opgøret.

- Vi flyttede bolden rigtig godt i ankomstfasen, og vi scorede mange gode mål. Jeg følte, at vi havde taget på dem, men jeg ved ikke helt, hvad der skete i anden halvleg, siger Tønnesen og tilføjer:

- Vi er lidt skuffede lige nu, men alt i alt skal vi være utrolig tilfredse.

Også den norske statsminister, Erna Solberg, har rosende ord til den flotte præstation af nationens håndboldherrer.

- Det er en kæmpe præstation. Håndboldherrerne har glædet en helt nation i ti dage og mere end det. Det har været en fornøjelse at se på, siger hun til NRK.

Se også: Skyggen over slutrunden: Derfor skulle VM aldrig være afholdt

Se også: FCM storsejrer over Esbjerg i Champions League-brag

Se også: Danske håndboldrivaler kæmper om CL-nåleøje

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere